Stipe Filipović: Kolekcija „The Avant Garde Desert” u britanskim medijima

Piše: Redakcija

Kolekcija frizura Stipe Filipovića „The Avant Garde Desert” prije nekoliko dana pojavila se na najpoznatijem frizerskom britanskom web siteu.

– Za mene je to veliki uspjeh, jer su o mojoj kolekciji pisali britanski mediji koji se bave frizerskim umijećem. Oni poštuju samo velika imena. Ja sam se kao outsider našao u cijeloj toj priči. Iskreno, iznenadio sam se, jer ne dozvoljavaju oni tako lako nama, malim ribama da plivamo uporedo s velikim imenima kakve su akademije „Vidal Sassoon”, „Ane Veck”, „Christop Gaillet” ili „Sanrizz” i drugi – kaže Stipe za “Azru”.

Kolekcija je specifična i donosi bajkovitu priču inspiriranu pustinjom, faraonima i piramidama.

– Moć piramida, njihove arhitekture i faraona, te vrelina pustinjskog predvečerja pretočena je na sofisticiran način u frizure. Kolekcija je već objavljena u slovenskom frizerskom časopisu „Salon” – pojašnjava Stipe, dodajući kako je „The Avant Garde Desert” ušla u finale natječaja „Najtrend u Sloveniji”, koji je pokrenuo „Salon”.

– Kolekcija je odgovor na moj prošlogodišnji nastup na Theatre Hair Show Sarajevo. I danas oni koji su bili na THS pitaju me kad ću ponoviti nešto slično. Taj pustinjski krajolik mi daje toliku inspiraciju da cijelog života ne bi trebao tražiti nešto drugo da me nadahne. I jednostavno sam odgovorio tim upitima ovom novom kolekcijom. Uradio sam priču sličnu prošlogodišnjim beduinima, ali sam ovog puta inspiraciju našao u prostoru, a ne u ljudima. Očito sam i ovog puta napravio dobar izbor – kaže na kraju Stipe Filipović.

 

 

Pročitajte još