Beckhamovi u krizi: Davidov modni brend bilježi milionske gubitke

Piše: Redakcija

Prethodnih nekoliko godina bračni par Beckham važio je za najuticajni par na svijetu, a svoju popularnost znali su i te kako da unovče. Preije dest godina, David je postao većinski vlasnik modnog brenda “Kent&Curwen” koji je tokom prethodne godine poslovao negativno te je bivša fudbalska zvijezda ostala “kraća” za blizu 11 miliona eura. Kako piše britanski “Daily Mail”, David je potpisao ugovor sa više partnerskih firmi o preuzimanju većinskog dijela poznatog brenda, za koji su smatrali da će u Beckhamovim rukama bilježiti velike poslovne uspjehe.

Očigledno da poput supruge Victorie, ni David više nije garant uspjeha budući da je tokom 2017. godine Victorijin modni brend doživio pravu katastrofu kada je zbog milionskih gubitaka i dugovanja nastala prava porodična kriza koja je prijetila čak i rastavom braka o čemu se dosta govorilo. Victorija je dugo vremena poricala da njen modni brend bilježi stalni pad, a kako bi prikrila velike gubitke, Victoria se oslonila na supruga koji je plativši nekoliko miliona funti uspio otkupiti dugovanja njenih firmi i izmiriti obaveze prema državi.

Da se najbolje snalazi u fudbalu te da tu vidi svoju dalju poslovnu karijeru, David je potvrdio kada je nedavno sa još četvoricom bivših fudbalera odlučio kupiti fudbalski klub u Miamiju, u želji da promoviše ovaj sport koji je u velikoj ekspanziji u SAD.

Pročitajte još