Saga se nastavlja: Sud zatražio DNK Cristiana Ronalda

Piše: Redakcija

Sudskom odlukom koja je prije nekoliko dana i zvanično donešena, policija iz Las Vegasa uputila je dopis kolegama iz talijanskog grada Torina zahtjev o uzimanju DNK uzorka fudbalera Cristiana Ronalda zbog navodnog silovanja. Postupak protiv poznatog fudbalera ponovo je aktuelan, nakon što je navodna žrtva, Kathryn Mayorga odlučila ponovo pokrenuti postupak pred sudom. Iako je poznati fudbaler priznao kako je imao intimne odnose sa Kathryn, on je već nekoliko puta izjavio kako su spekulacije o navodnom silovanju neosnovane, te da Kethryn od njega želi iznuditi novac.

Ronaldov advokat Peter Christiansen potvrdio je da je talijanska policija zaprimila zahtjev kolega iz SAD, te da se radi o standardnoj proceduri. Mayorga je 2010. godina podnijela prijavu protiv Ronalda za navodno silovanje, ali su se njih dvoje uspjeli usmenim putem dogovoriti da Mayorga povuče prijavu, a za uzvrat je dobila 375 hiljada dolara. Advokat poznatog fudbalera potvrdio je da je dogovor između dvije strane skloplje, ali to prema njegovim riječima ne znači da je Ronaldo kriv.

https://www.instagram.com/p/BsfWghSn0tp/?utm_source=ig_embed

Kathryn je nakon godina ćutanja, ipak odlučila ponovo pokrenuti ovo pitanje na nagovor članica grupe “MeToo” koje se već dugi niz godina bore protiv seksualnog nasilja i zlostavljanja žena.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti