Novosti

Jelena Đoković: Neću ponoviti greške svojih roditelja

Blogerica i supruga tenisera Novaka Đokovića, Jelena Đoković, veliku pažnju posljednjih godina posvećuje svojoj djeci, a majčinstvo doživljava kao jednu od najtežih životnih etapa. Jelena često u svojim blogovima piše o svom privatnom životu, odrastanju, studijama i braku. Iako se veoma rano osamostalila, Jelena tvrdi kako je u današnje vrijeme odgoj djece postao veoma specifičan, te da u mnogim detaljima nimalo ne liči na način kako su nju vaspitavali njeni roditelji.

-Ja sam razmišljala o roditeljstvu mnogo ranije nego što sam i sama postala jedan, i još uvijek čuvam moje malo plavo blokče u kome sam po stavkama pisala stvari koje sam se zaklela da neću raditi svojoj djeci. Razlog zbog kog sam to pisala je bio vrlo jednostavan, primjećivala sam stvari koje su mi smetale kod mojih roditelja, stvari koje sam slušala od drugarica i drugova, i generalno ovako u okolini- izjavila je Jelena.

Jelena je majka četvorogodišnjeg Stefana i malene Tare koja će ove godine proslaviti drugi rođendan, a kako sama kaže, tek sada osjeća onu majčinsku brigu baš poput svoje majke, koju često nije mogla razumjeti. Veoma rano se osamostalila i posvetila život studijama, tokom kojih, priznaje, nije imala previše vremena posvetiti svojim roditeljima.

-U meni su dobili jedno ekstremno dijete. Ja se nisam često javljala. Nisam razmišljala previše o tome kako se oni osjećaju, već sam kao vojnik pristupila svojoj studentskoj avanturi i svu svoju energiju usmjerila na učenje i snalaženje u novom okruženju.

Ona je naglasila kako je nakon rođenja Stefana osjetila sve ono što joj je prije bilo nezamislivo, te da sa sigurnošću sada može reći kako ne postoji savršeno dijete kao što ne postoje ni savršeni roditelji.

View this post on Instagram

Precious moments ❤️ #love #family

A post shared by Jelena Djokovic (@jelenadjokovicndf) on