Luka Modrić proglašen najpoželjnijim muškarcem u Japanu

Piše: Redakcija

Hrvatski fudbaler Luka Modrić nedavno se okitio titulom najboljeg svjetskog fudbalera, a ovoj prestižnoj nagradi dodao je još jednu. Iako bi mnoge pripadnice ljepšeg pola na listu najpoželjnijieg sportiste zasigurno izabrale Cristiana Ronalda, djevojke u Japanu imaju sasvim drugačije mišljenje. Kako pišu mediji na Dalekom istoku, Japanke su naprosto lude za najboljim svjetskim fudbalerom koga smatraju najseksipilnijim muškarcem.

Ovaj podatak nedavno je objavio koautor Modrićeve biografske knjige Vicente Azpicarte koji se tokom boravka u Japanu sastao sa predstavnicima jedne izdavačke kuće koja trenutno radi na prevodu Lukine biografije na japanski jezik. Njemu su kolege iz Japana objasnile da se knjiga koja govori o Lukinom životu nalazi u samom vrhu najtraženijih naslova u Japanu što je Modrićevom biografu bilo jako čudnpo. Japanske kolege su mu pojasnile kako se radi o kulturološkom fenomenu jer djevojke u Japanu imaju sasvim drugačije shvatanje muške ljepote od one u SAD i zemljama Europe.

-Modrića u Japanu smatraju jednim od najprivlačnijih fudbalera na kugli zemaljskoj- rekao je Azpicarteu japanski kolega.

Vicente nije mogao vjerovati šta mu govore, dodajući kako ga je ova informacija iznenadila te je smatrao da se njegove kolege iz Japana žele našaliti s njim.

-Modrića smatraju zgodnijim od Cristiana Ronalda?!- šokirano je upitao Azpitarte.

Nakon što su mu objasnili da se ne radi o zabuni, predstavnici japanske izdavačke kuće pojasnili su kako dame u Japanu cijene neke druge osobine poput muškaraca nižeg rasta, duže kose poput Lukine, kao i oštrih crta lica koje su karakteristične za muškarce u Japanu. Takođe, Luka je niži od 180 santimetara što je ujedno u granicama prosjeka muškaraca u Japanu. Upravo su ove karakteristike bile presudne da se lik Luke Modrića trenutno nalazi na većini bilborda i elektronskih reklama širom gradova Japana.

View this post on Instagram

#BallonDOr 🙏🏻❤️

A post shared by Luka Modric (@lukamodric10) on

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti