Niko nije savršen: Poznate ličnosti koje se ponose svojim nedostatcima

Piše: Redakcija

Većina ljudi obično se trudi sakriti sve svoje nedostatke, ali trebali bi znati kako niko nije savršen. Poznate zvijezde smatraju se idealima ljepote, ali trebamo biti svjesni da ni one nisu savršene. Neke od njih su svijesne toga, pa su svoje nesavršenosti pretvorile u nešto po čemu su postale prepoznatljive. Neke od njih imaju veće uši, neke lijeno oko, ali sve to ih nije spriječilo da budu najbolje u poslu kojim se bave. Vole i često ističu svoje nesavršenosti kako bi ljudima širom svijeta pokazale da je u redu biti nesavršen te da je svako lijep na svoj način kako izvana tako i iznutra.

Jedna od njih je i Kate Hudson, koja ima veće uši naspram glave i za to je baš i nije briga. Ona ih ne krije ispod kose, nego šta više voli kratku frizuru. Ovakav nedostatak je nije omeo da postane jedna od omiljenih holivudskih glumica.

View this post on Instagram

Selfie 😄

A post shared by Natalie Dormer (@nataliedormerig) on

Sljedeća je Natalie Dormer. Poznata je glumica, a rođena je s paralizom facijalnog nerva zbog koje joj je jedna strana usne spuštenija od druge. Ovakav nedostatak se ne primjećuje dok se smije, ali u suprotnom je vidljivo. Kad-kad se uopće ne primjećuje uz pomoć make- up trikova, ali ona ovakav nedostatak rado pokazuje objavama na društvenoj mreži Instagram.

Čak i slavna Paris Hilton ponosna je na svoje nedostatke. Ukoliko pogledate fotografije Paris sa raznih događaja, primjetit ćete da se uglavnom slika s desne strane. Uzrok toga je ambliopija, koja ne u narodu poznatija kao lijeno oko. Zbog slabih mišića jedno oko izgleda manje od drugog.

Tina Fey kada je imala samo pet godina, napadnuta je od strane nepoznatog muškarca, koji joj je lice isjekao nožem. Od tada ima veliki ožiljak na licu, koji ni nalo ne može umanjiti njenu prirodnu ljepotu.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti