Chrisu Brownu prijeti zatvor zbog posjedovanja zaštićene vrste majmuna

Piše: Redakcija

Poznati reper Chris Brown mogao bi provesti u zatvoru šest mjeseci jer je u svojoj vili držao rijetku vrstu majmuna “Capuchin” koji je već nekoliko godina zaštićena životinjska vrsta. Chris se suočava s ozbljnom optužbom jer je zabranjenu vrstu majmuna nabavio ilegalno i držao ga u zatvorenom prostoru nekoliko mjeseci. Reper nije ni bio svjestan ozbiljnosti situacije, a sve je počelo kada su članovi Agencije za zaštitu životinja prijavili repera koji je redovno putem društvenih mreža objavljivao snimke svog kućnog ljubimca.

-Majmun je bio u Brownovoj kući nekoliko mjeseci. Kada samo došli po životinju, on nije bio kod kuće. Zbog toga što nije poštovao zakon, može da dobije i šest mjeseci zatvora. On za držanje egzotične životinje nije imao dozvolu- piše u izveštaju Agencije.

Brown se još uvijek nije oglasio povodom spornog incidenta, a sudeći prema ozbiljnosti optužbi, reper će sljedeći put razmisliti da li uopšte želi u svom domu imati za ljubimca neku od egzotičnih životinja.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti