Ovo je najbolji način da osvježite lice nakon novogodišnje noći

Piše: Redakcija

Nakon burne i neprespavane novogodišnje noći vaše će tijelo doživjeti veliku transformaciju Otoci, podočnjaci, iscrpljujući izgled lica, sve su to posljedice dugotrajnog nespavanja i nedostatka tečnosti koja hidratizira važu kožu i lice. Kako biste se što prije vratili u prvobitno stanje, najbolje je da poslušate jedan od ovih savjeta.

Najčešća posljedica neprespavane noći su crvene oči koje nerijetko mogu izazvati i bol koja nije nimalo prijatna. Kako biste riješili ovaj problem, najbolje je koristiti kapi za oči. Ipak, nije preporučljivo koristiti ih duže od tri dana, a da bi povratili svježinu i hidrataciju vaših očiju dovoljno je da se nekoliko puta u toku dana umijete hladnom vodom.

Ukoliko se nakon novogodišnje noći pojavi otok oko vaših očiju, najbolje je reagovati što prije. I ovaj problem lako ćete riješiti ukoliko na vaše oči stavite na listove narezan svježi krastavac koji hidratizira vašu kožu i postiče hlađenje krvnih sudova i opuštanju očnih mišića. Takođe, možete upotrijebiti ohlađenje vrećice čaja kamilice koje trebate postaviti preko zatvorenih očnih kapaka.

Da bi ste se riješili podočnjaka i ispijenog izgleda kože, dovoljno je da napravite vrlo jednostavno masku koju je potrebno nanijeti preko čitave površine lica. Umutite jedno bjelance, dodajte kašičicu meda i sok iz jedne polovine limuna. Dobro izmješajte sve sastojke i pjenastu masku nanesite na prethodno umiveno lice. Masku je potrebno držati 10-15 minuta, nakon čega je dovoljno samo je isprati čistom vodom. Ova maska veoma efikasno unijeće dovoljno vlažnosti i vitamina u vašu kožu koja će poslije ovog tretmana izgledati savršeno.

Pročitajte još