Billy Connolly: Život mi se bliži kraju ali me nije strah

Piše: Redakcija

Poznati škotski komičar Billy Connolly posljednjih mjeseci vodi životnu bitku, a svjestan težine svog zdravstvenog stanja, tvrdi kako njegov život polako izmiče kraju. Glumac je potvrdio novinske navode rekavši kako je svjestan da će zbog težine bolesti uskoro umrijeti.

-Ne mogu poreći, imam 75 godina i bolujem od Parkinsonove bolesti. Nalazim se u situaciji gdje je “juče” bitnije od “juče”- izjavio je poznati glumac.

Connolly je izjavio kako svakoga dana osjeća da se njegov organizam polako gasi te da je svjestan da uskoro više neće moći izdržati borbu sa smrću.

-Ne plašim se, ovo je životna avantura i jako je interesantno gledati kako se gasim. Ne osjećam balans koji sam imao, nemam energiju koju sam imao, ne čujem kao što sam mogao čuti, ne vidim više kao prije- podjelio je svoje bolno iskustvo Connolly koji je dodao kako se sjeća dana kada je moga sjetiti se događaja iz svog života, ali da se njegovo sjećanje polako gubi i zauvijek nestaje.

https://www.instagram.com/p/Br8OtC9hbCQ/

Connolly koji je u Britaniji poznatiji kao “The Big Yin” svjetsku slavu stekao je nakon pojavljivanja u BBC-jevoj TV emisiji 1975. godine, nakon čega je njegova karijera krenula uzlaznom putanjom. Iako u 70-tim godinama, Billy je nastupao sa svojom grupom širom planete, a kada mu je 2013. godine dijagnostikovana Parkinsonova bolest, još neko vrijeme je nastupao da bi zbog sve težeg zdravstvenog stanja morao da se povuče sa scene.

View this post on Instagram

Forever my hero #billyconnolly #glasgow #comedyhero

A post shared by Wildblood (@djwildblood) on

Pročitajte još