Penelope Cruz: Volim kada lice žene priča priču

Piše: Redakcija

Rijetke su žene kojima “smokey eyes” pristaje tako dobro kao da su rođene s njim. Španska glumica Penelope Cruz svakako je jedna od njih. Iako je zakoračila u četrdesete godine, ova ljepotica izgleda bolje nego ikada ranije. Čini se da joj uloga majke, ali i supruge, itekako leži. S obzirom na to da važi za jednu od najljepših holivudskih glumica, Penelope se nerijetko našla na naslovnicima beauty, ali i modnih magazina.

Također, zaštitno je lice kozmetičke kuće “Lancome”, ali je isto tako reklamirala proizvode za “L’Oreal”. Zapravo je sve kozmetičke kuće žele imati u svojim kampanjama. Atraktivna Španjolka ljepotu duguje genetici, ali i činjenici da ne pije i ne puši, te da nema nikakvih poroka.

Oni koji su s njom radili kažu da Penelope za svaki lik koji igra u svojim filmovima, nosi drugi parfem. No, privatno, vjerna je samo jednom – “Tresoru” od “Lancoma”.

– “Tresor” koristim još od svoje 13. godine, a danas sam zaštitno lice baš za ovaj parfem. Obožavam ga. Taj miris je obilježio veći dio mog života. Toliko sjećanja vežem upravo za ovaj miris – kazala je u jednom od svojih intervjua Penelope.

Da nije glumica, vjerovatno bi bila frizerka. Njeni roditelji su, naime, držali frizerski salon, a glumica je priznala da i ona zna šišati. I ako bi joj neko dozvolio da ga ošiša, sigurno se ne bi pokajao.

Također, nikada nije na dijetama, ali trudi se imati pet manjih obroka tokom dana. Njen najdraži obrok je tjestenina s bazilikom, mocarelom i paradajzom.
Od fizičkih aktivnosti voli ples, jogu i pilates, ali zato ne podnosi trčanje.

celeber.ru

Odrasli ste u Španiji, podijelite s nama neki beauty savjet koji ste tamo naučili?

– Kao što većina zna, moji roditelji su imali frizerski salon u Madridu, tako da sam od najranijih dana bila okružena ljepotom. Ošišala sam mnogo ljudi, a čak sam naučila i raditi depilaciju. Jednom sam izdepilirala noge Salme Hayek. Ona je divan prijatelj, zar ne? Time mi je dokazala koliko mi vjeruje. Uvijek se šalim i kažem da, ako moja gluma krene nizbrdo, imam drugo zanimanje.

Jeste li podjednako stručni i kada sami pravite svoju frizuru ili se šminkate?

– Znam sve uraditi, ali preferiram prirodan izgled. Kada nemam snimanja, samo stavim ruž za usne i malo maskare. Zna mi se desiti da se ne počešljam toliko dugo da, na kraju, izgledam kao rastafarijan.

Jeste li imali samopouzdanja u svoj izgled i tokom odrastanja?

– Kada čitam izjave nekih glumica koje kažu kako su kao djevojčice ili tinejdžerke izgledale poput ružnog pačeta, čudim se da to uopće spominju. Jer, ko nije imao takve momente u životu? Mislim da smo svi ponekad izgledali kao ružno pače.

Uz posao i dvoje djece, kako uspijevate pronaći vremena za sebe?

– Nastojim izdvojiti barem 30 minuta za sebe svakog dana. Obično tada čitam neku knjigu ili idem na masažu ili pogledam neki veoma loš film. Potrudim se da to bude najlošiji film koji mogu pronaći.

penelope cruz

Imate li ikakvih strahova?

– Da, poznata sam po tome što puno brinem. Uvijek sebi postavljam pitanje: “A, šta ako…”. Sada, kada sam mama, briga ću imati do kraja života. Ali, nisu to više brige koje se odnose na mene.

Prošle godine ste bili zaštitno lice za “Campari” kalendar. Volite li alkohol?

– Nakon samo dva gutljaja, osjećam alkohol u svojim venama. Čini mi se da mi ide direktno u mozak. Tako da pijem u samo posebnim prilikama i trudim se i tada da to bude neka light varijanta. Iskreno, mislim da sam se napila samo jednom ili dva puta u životu.

Znači, alkohol nije način kojim rješavate nervozu prilikom dodjele nagrada? Jeste li tada uopće nervozni ili…?

– Nikada ne znate šta će se desiti, pa je poželjno da imate pripremljen govor. To, opet, može biti čudno jer se isto tako zna desiti da taj govor nikada ne pročitate naglas. Ali, dodjele nagrada su u svakom slučaju dobra stvar, jer se okupi toliko prijatelja i kolega na jednom mjestu.

PENELOPE CRUZ in Campari Calendar

Gdje je danas Vaš dom?

– Madrid zovem svojim domom, ali to je, svakako, i Amerika. Madrid je moj i Javierov grad i tamo živi veći dio naše familije. Ali, isto tako puno putujemo.

Je li Vam se bilo teško vratiti u formu nakon porođaja?

– Nikada se nisam time opterećivala. Ono na što sam se fokusirala bila je zdrava trudnoća i rođenje zdrave bebe. Također sam silno željela dojiti i sretna sam što sam u tome uspjela, čak 13 mjeseci. Brinula sam jedino o tim stvarima, ne o kilogramima.

U čemu je tajna Vaše vitkosti?

– Trudim se zdravo jesti, ali već dugo se nisam bavila vježbanjem. Ipak, profesionalno sam se bavila plesom čak 17 godina. Išla sam na klasični balet, što je zahtijevalo veliku disciplinu. Volim jogu i pilates, ali nisam dovoljno disciplinirana da bih išla u teretanu. Također, volim vježbati u grupi, jer me to sprečava da nalazim izgovore.

Osjećate li pritisak da baš uvijek morate izgledati dobro?

– Ne, kada imam neko važno snimanje, trudim se da izaberem dobrog fotografa, stilistu i šminkera. Imam tu sreću da radim s pravim profesionalcima. Više sam nervozna kada moram igrati neki težak karakter u filmu.

Čini se da imate dobre gene u porodici?

– Moja mama i baka su prirodne ljepotice i ne treba im “retuširanje”. Ali, ja nikada ne sudim kako ljudi izgledaju. Mislim da je žena lijepa kada s njenog lica možete čitati priče. Ako je neko, ipak, uradio neke korekcije na svom licu, ne osuđujem ni to.

Biste li Vi išli na plastične operacije?

– Ne znam šta ću uraditi kada budem starija, nisam još razmišljala o tome. Ali, svakako ne osuđujem one koji se odluče za plastičnu hirirugiju. Ne volim kada u medijima pitaju 23-godišnje glumice kako se osjećaju u vezi sa starenjem. Imaju one drugih stvari o kojima trebaju brinuti.

Koristite li svakodnevno usluge stiliste ili samo za važne događaje?

– Svakodnevno nosim jeans, pamučne majice i patike. Ako mogu hodati bosa, to je još bolje. Ali, za specijalne prilike angažiram stilistu. Dovoljna su nam dva sata da smislimo čitav outfit. Volim sve što potpisuje Isabel Marant. Njene krpice su tako chic.

 

 

Pročitajte još