Nakon smrti Muhammada Alija njegov sin živi u potpunom siromaštvu

Piše: Redakcija

Sin bokserske legende Muhammada Alija, 46-godišnji Ali Junior posljednjih godina živi u velikom siromaštvu, preživljavajući kao nekvalifikovani radnik u Miamiju. Iako od cjelokupnog očevog bogatstva dobija svega 8,10 dolara dnevno, Ali Junior mora radi teške fizičke poslove svakoga dana kako bi uspio sakupiti dovoljno sredstava za život.

Nakon smrti legendarnog boksera Muhammad Alija 2016. godine, iza njega je ostalo bogatstvo od čak 55 miliiona dolara, a većina novca potiče od prodaje prava na njegovo ime. Iako se nakon očeve smrti nasljedstvu nadalo njegovih osam kćeri i dva sina, većina nasljedstva pripala je Alijevoj bivšoj supruzi Alis Lonnie.

-Kosim travu, vučem živicu, uklanjam korove, čistim roletne i oluke- rekao je Ali Junior u jednom intervuu.

Razlog teškog života Ali Junior vidi u tome što Alisa Lonnie upravlja njegovim nasljedstvom, pa tako Ali Junior mjesečno dobija svega 1000 dolara od čega 700 dolara troši na kiriju, a ostatak od 300 mu nije dovoljan da preživi zbog mjesec dana, zbog čega je prinuđen raditi dodatne poslove.

-Pošto nemam bankovni račun, moram platiti proviziju za plaćanje čekova- izjavio je Ali Junior.

Ipak, da priča ima dva kraja, govore i izjave bivše supruge Alija Juniora koja ga je svojevremeno optužila da je nakon očeve smrti pobjegao od kuće sa nekoliko miliona dolara, a nakon što ih je brzo potrošio, pokušao se vratiti kući ali je ona odlučila odseliti sa djecom u Chicago.

View this post on Instagram

G.O.A.T. #MuhammadAli #NumberOne

A post shared by Muhammad Ali (@muhammadali) on

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti