Barack Obama odjeven u Djed Mraza obradovao mališane u bolnici

Piše: Redakcija

Bivši američki predsjednik Barack Obama iznenadio je mališane jedne dječije bolnice u Washingtonu kada se obučen u Djed Mraza pojavio u njihovim sobama noseći na leđima vreću sa poklonima. Nakon što je prethodno u dvorištu dječije bolnice učestvovao u grudvanju sa mališanima, Obama se odlučio zavirit u njihove bolničke sobe i noseći poklone sa slatkišima i igračkama, barem na kratko vratiti osmjeh na njihova lica.

-Samo želim svima da se zahvalim. Imao sam priliku da razgovaram s predivnom djecom i njihovim porodicama. Kao otac dvije djevojčice, mogu da zamislim da je u ovoj situaciji najvažnije imati osoblje, ljekare i sestre koji se o njima brinu, bdiju i tu su za njih, da ih drže za ruku- rekao je Obama u razgovoru sa roditeljima i osobljem bolnice.

U poklonima koje je uručio svim pacijentima ove ustanove našle su se zanimljive igračke poput automobila, lutkica i puzli kakvim se kao dječak Obama igrao sa svojom bakom. Obama je naglasio kako je nakon što je prestao obnašati ulogu američkog predsjednika, odlučio svoje slobodno vrijeme posvetiti društveno korisnom i humanitarnom radu, nagalsivši kako u SAD još uvijek postoje milioni onih kojima je potrebna pomoć.

Pročitajte još