Miki Manojlović: Od teškog djetinjstva do zavidnog glumačkog statusa

Piše: Redakcija

Malo je poznato da je slavni glumac Miki Manojlović ljubav prema svom zanimanju  naslijedio od majke Zorke, koja je bila pozorišna glumica, ali je glumila  i u nekoliko filmskih ostvarenja. Jedno od najpoznatijih je  film  “Rane”,  a jedna od najznačajnijih uloga u njenom životu je svakako bila uloga majke s obzirom na to da se borila za to da svom sinu pruži što ljepše djetinjstvo.  Naime, Zorka je preminula 2013. godine, a u jednom od intervjua koji je dala tokom života je govorila o najtežim životnim momentima. 

– Jedva sam preživjela porođaj. Doktori su mi rekli da je to jedan od hiljadu slučajeva gdje majka i beba prežive – rekla je ona.

Zorka je govorila i o tome da je period Mikijevog odrastanja za cijelu porodicu bio izuzetno težak, no, ona se uvijek trudila da njen sin bude sretan. Tako je čak prodavala i suprugove kapute kako bi sinu mogla priuštiti sve što mu treba. 

– Presvlačila sam ga i dojila u garderobi, tokom pauze. Miki je dijete pozorišta. Sve smo podredili njegovom sretnom djetinjstvu, a moj sin je uvijek ima doručak, ručak i večeru. I našu ljubav. Nisam htjela slavu niti da mi se dijete drogira. Bio je skroman toliko da me je nekada nervirao. Naprimjer, odemo u slastičarnu i ja ga pitam: “Šta ćeš sine da ti majka kupi?”, a on kaže da hoće vodu – govorila je ona. 

Miki Manojlović je danas jedna od najpopularnijih i najtraženijih glumaca Regiona, no, skromnost ga nikada nije napustila. 

– U životu ne bih mijenjao skoro ništa, jer nisam žudio za stvarima na taj način da bih trčao za njima. Nisam se družio s uticajnim ljudima da bih bilo šta dobio. Nisam želio nijednu ulogu, a dobio sam ih sve. Nisam jurio za nagradama, a osvojio sam ih bezbroj. Ja sam jedan normalan tip koji nije dozvolio da ga odvuku prizemne i prolazne stvari na ne znam koji meridijan. Živim kako volim – rekao je on u jednom od intervjua za magazin “Azra”. 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti