Slučajni susret, poznati roditelji ili nešto treće: Evo kako su najutjecajnije manekenke svijeta započele karijeru

Piše: Redakcija

Već godinama ih viđamo u prestižnim modnim kampanjama, na velikim revijama, te na crvenom tepihu značajnih događaja, no, malo je poznato kako su svjetski uticajne manekenke počele svoju karijeru tokom koje su dostigle sami vrh. Naime, za većinu njih se može reći da su imale tu sreću da se nađu na pravom mjestu u pravo vrijeme, a mi vam donosimo neke od najzanimljivijih priča.

 

  1. Kate Moss je svoju modnu karijeru započela zahvaljujući agentici Sarah Doukas koja ju je, kao 14-godišnju djevojčicu, primjetila na aerodromu u New Yorku.

  1. Naomi Campbell svoju je karijeru započela na sličan način kao i Kate, a imala je samo 15 godina.

– Žena mi je prišla i pitala me da li sam ikada razmišljala o modelingu. To je bila Veth Bold, direktorka Synchro agencije. Moja prva reakcija je bila uzbuđenje i iznenađenje. No, moja mama je željela da prvo završim školu, ali sam ja htjela da sama odlučim te sam nakon nekoliko sedmica otišla kod Beth. Tokom moje prve posjete me je odvela da me slikaju – rekla je Naomi u jednom od intervjua.

  1. Gisele Bundchen je dugo godina nosila titulu najplaćenije manekenke svijeta, a njena karijera je započela tako što su je primjetili tokom shoppinga u Sao Paolu u Brazilu. Prvu modnu reviju je imala sa samo 14 godina.

  1. Doutzen Kroes je svakako manekenka koja je sama zaslužna za svoj uspjeh s obzirom na činjenicu da je, sa samo 18 godina, svoje fotografije slala raznim agencijama.

  1. Alessandra Ambrosio je, po svemu sudeći, jedna od onih manekenki koje su od malih nogu znale da će se baviti upravo tim poslom. Naime, ona je sa časovima manekenstva počela sa samo 12 godina, a dvije godine kasnije je bila u finalu „Ellite Model Look“ takmičenja.

  1. Miranda Kerr je postala popularna nakon što je, sa samo 13 godina, pobijedila na modeling takmičenju za Dolly magazin.

  1. Winnie Harlow je otkrila Tyra Banks na Instagramu, a kasnije je učestvovala u njenoj takmičarskoj emisiji “America’s Next Top Model“.

 

  1. Gigi Hadid je jedna od najupsješnij modela na svijetu, a može se slobodno reći da je za njen ulazak u svijet modelinga zaslužna njena mama Yolanda koja je, također, bila model. Ista situacija je i s njenom sestrom Bellom.

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti