Seka Sablić nakon smrti kolege: On je bio dio mog života

Piše: Redakcija

Proslavljena srbijanska glumica Jelisaveta Seka Sablić teško je podnijela odlazak glumaačke legende Božidara Boleta Stošića koji je preminuo nakon duge i teške bolesti. Na samom početku njene karijere, Jelisaveta i Stošić često su igrali u istim predstavama, a svojevremeno su bili u ljubavnoj vezi, nakon koje su i dalje ostali u jako dobrim odnosima.

–Mnogo mi je žao. On je bio kao glumac i čovjek jedno vrijeme veoma prisutan u mom životu. Igrali smo godinama zajedno Filumenu Marturano. Nisam znala da je bolestan- izjavila je slavna glumica.

Glumica je izjavila kako je Stošić bio jedan od omiljenih dječijih pozorišnih glumaca, koga su djeca naprosto obožavala.

-Bio je njihov heroj i istinska zvijezda. Danas je sve to nestalo. Nema više takvih glumaca za djecu. Cijelog života je bio posvećen glumi i svom poslu- izjavila je Sabljićeva.

Glumac Božidar Bole Stošić preminuo je juče u bolnici u Beogradu u 82. godini poslije duge i teške bolesti. Karijeru dugu više od pola vijeka počeo je kao Bole iz bureta u dječijoj emisiji “Hiljadu zašto”, a posljednji put na sceni je zaigrao u mjuziklu “Fantom iz opere” u Pozorištu na Terazijama. Ovog glumca ćemo pamtiti po legendarnim ulogama u serijama “Pozorište u kući”, “Vruć vetar”, “Kraj dinastije Obrenović”, “Srećni ljudi”, “Porodično blago”, Agencija za SiS”, “Ljubav, navika, panika”…

Pročitajte još