Forbes objavio listu: Sandra Bullock najviše zarađuje u Hollywoodu, a Angelina Jolie je manje plaćena od Jennifer Aniston

Piše: Redakcija

Forbesova godišnja lista najplaćenijih holivudskih glumica ove godine ima uvjerljivu pobjednicu. Sandra Bullock (50). Iako je prošle godine snimila samo dva filma; “Gravity” i “The Heat”, svejedno je uspjela zaraditi čak 51 milion dolara. Toliku zaradu može zahvaliti velikom uspjehu filma “Gravity”, koji je u svijetu zaradio 716 miliona dolara.

Iza nje slijedi Jennifer Lawrence (23) s 34 miliona dolara, potom Jennifer Anston (45) sa zarađenim 31 milionom dolara. Većina njene zarade dolazi od reklamnih ugovora, a zaradila je određenu sumu i ulogama u komedijama “We’re The Millers” i “Horrible Bosses”.

Na četvrtom mjestu nalazi se Gwyneth Paltrow (41) sa zarađenih 19 miliona dolara. Inkasirala ih je ulogom u “Iron man-u” kao i ugovorima s kozmetičkim i modnim brendovima Max Factor, Hugo Boss i The Goop.

Peto mjesto dijele Angelina Jolie (39) i Cameron Diaz (41) sa zarađenih 18 miliona dolara, piše 24 sata.hr

[nggallery id=497]

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti