Kako izgledati poput Jennifer Lopez u pet jednostavnih beauty koraka?

Piše: Redakcija

Prestižna američka vizažistica Ariel Tejada, koja šminka neke od najslavnijih osoba otkrila je pet beauty koraka kojima se služi pjevačica i glumica Jennifer Lopez.

  1. korak: Njega kože lica

– Kada pogledam u Jennifer, prvo što mi padne na pamet su seksepil, samopouzdanje i mladenački izgled, a sve to dolazi od činjenice da joj je koža zaista lijepa. Prva stvar koja se mora izbjegavati u njezi kože je da šminku ne skidate vlažnim maramicama.  Poželjno je investirati u dobar proizvod za čišćenje, a zatim u piling koji ćete raditi nekoliko puta sedmično kako bi ukolili višak mrtve kože i lice održavali čistim. Sve u svemu, najbitnije je da koristite dobar proizvod za čišćenje lica i hidratantnu kremu – otkrila je Tejadi.

View this post on Instagram

#fridaynight 💋

A post shared by Jennifer Lopez (@jlo) on

  1. korak: Lagana podloga

– Najveća greška koju žene prave kod nanošenja make- upa je to što koriste veoma puno pudera. Naime, potrebno je koristiti laganu podlogu kako bi se sjaj kože koju ste prethodno pripremili vidio kroz nju. Zato na fotografijama koža izgleda lijepo i prirodno.

  1. korak: Tečni iluminatori

– Moj trik za sjajnu kožu je korištenje tečnog iluminatora s puderastim highlighterom jer tako koža izgleda najprirodnije. Također potrebno je dobro izblendati tečne proizvode i pudere i investirati u dobar sprej za fiksiranje

  1. korak: Prikrivanje nepravilnosti

– Izbjegavajte korištenje iluminatora na nepravilnostima na koži lica (poput akni) jer ta mjesta trebaju biti što manje naglašena kako pažnja ne bi bila usmjerena na njih. Mnoge žene misle kako će nanošenjem više slojeva pudera učiniti da nepravilnosti nestanu pa samo dobiju suprotan efekt. Dovoljno je da staviti samo malo korektora.

  1. korak: Puder u kamenu

– Ljudi često izbjegavaju puder u kamenu jer misle da će im koža izgledati prirodnije bez njega. Međutim, upravo on može biti odlično rješenje za uklanjanje viška masnoće s lica, posebno na T-zoni. Na drugim dijelovima lica možete koristiti prozirni puder i dodati malo bronzera za sjaj.

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti