Divlje Jagode i Tifa objavili remake čuvenog hita iz 80-tih

Piše: Redakcija

Poznati rock sastav “Divlje Jagode” ove godine slave veliki jubilej. Naime, jedan od najeveći rock sastava sa u Regionu proslavit će 40 godina postojanja, a za tu priliku odlučili su objaviti novi album na kome se našao njihov veliki hit “Zauvijek tvoj” koji je otpjevao Mladen Vojičić Tifa. Riječ je o remakeu pjesme koja zajedno sa albumom “Konji” iz 1988. godine slavi jubilej od 30 godina. Na novom albumu radilo je nekoliko bivših članova benda, a pored Tife na snimanju čuvene pjesme Divljih Jagoda učestvovao je i nekadašnji bubnjar benda, Edin Šehović.

-Tifa i ja se poznajemo od davne 1981. godine, i bez obzira na sve turbulencije kroz koje smo prolazili, do danas smo ostali veliki prijatelji. Tifa je izuzetno kompleksna ličnost i vanserijski pjevač, ali kada ga prihvatite takvog kakav jeste, sa svim njegovim manama i vrlinama, dobijete ono najbolje od njega, a to su emocije i eksplozija rokenrola-rekao je Zele Lipovača, frontmen, gitarista i autor Divljih jagoda.

Lipovača je istakao kako je za njega album “Konji” ujedno i najbolji album koji je bend ikada snimio, jer su se na njemu našle njihove najbolje pjesme.

-Odlučio sam se za remake pjesme “Zauvijek tvoj”, jer je ona uvijek nekako “tinjala”, ali se nikada nije uspjela nametnuti i probiti kroz šund ondašnjeg muzičkog izdavaštva. Možda je danas bolje vrijeme za nju- istakao je Lipovača.

Pročitajte još