Sean Penn snima dokumentarac o ubijenom turskom novinaru

Piše: Redakcija

Holivudski glumac Sean Penn ovih dana boravi u Istanbulu gdje radi na snimanju filma o nedavno ubijenom turskom novinaru Jamalu Khashoggiju. Kako prenose turski mediji, Penn je danas boravio ispred konzulata Saudijske Arabije gdje je sa svojom ekipom snimao kadrove za svoj dokumentarni film. Oskarovac je u jednom trenutku pokušao prići bliže konzulatu zajedno sa kamermanom ali ih je u tome spriječila turska policija koja im nije dozvolila da se previše približe saudijskom predstavništvu.

https://www.instagram.com/p/BrAXrfLndBD/?utm_source=ig_embed

Nakon što su u javnost procurili video i audio snimci brutalnog ubistva turskog novinara, dvije zemlje potresaju skandali koji su u jednom trenutku prijetili izazvati diplomatski rat. Svjetski mediji ali i javnost zgroženi su činjenicom da je nekoliko agenata saudijske službe bezbjednosti učestvovalo u ovom događaju.

Penn je poznat kao veliki zagovornik istraživanja socijalni tema koje su od velikog značaja za društvo, a pored brojnih filmova u kojima je glumio, on je 2015. godine privukao veliku pažnju svjetske javnosti nakon što je objavio intervju sa tada najtraženijim bjeguncem na svijetu, vođom meksičkog kartela, čuvenim El Chapom.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti