Ovaj dječak zarađuje preko 20 miliona dolara godišnje putem Youtube

Piše: Redakcija

Dječak po imenu Ryan koji ima svega sedam godina, postao je prava Youtube zvijezda, a svoju popularnost uspio je itekako da unovči. Ryan je samo tokom ove godine uspio zaraditi čak 22 miliona dolara, ali ta cifa još uvijek nije konačna. Od obične igre, Ryan je uspio stvoriti veliko bogatstvo i to ocjenjujući dječije igračke.

“Forbes” je nedavno objavio kako je njegov kanal “Ryan Toys Review” bilježi konstantni rast, a sve je više onih koji redovno posjećuju njegove video prezentacije. Ryan skoro svakodnevno objavljuje snimke, a onaj u kojem reklamira veliko plavo jaje ima čak 1,7 miliona pregleda. Na pitanje novinara zašto djeca obožavaju njegove video spotove, sedmogodišnjak je kratko odgovorio: “Jer sam zabavan i smiješan”.

Kako je još uvijek maloljetan, Ryan ne može trošiti bogatstvo koje je stekao jer većina novca završava na računima njegovih roditelja. Tek kada napuni 18, Ryan će moći iskoristiti 15 odsto dosadašnjeg zarađenog novca. Kako navode u “Forbesu”, samo jedan od 22 miliona dolara dolazi od oglasa koji se prikazuju prije video-materijala, dok ostatak novca dolazi od sponzorisanih postova.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti