Objavljene zvanične fotografije: Pogledajte haljine koje je Priyanka Chopra nosila na vječanju

Piše: Redakcija

 


Glumica i bivša Miss svijeta Priyanka Chopra udala se prošle sedmice za 11 godina mlađeg muzičara i bivšu tinejdžersku zvijezdu Nicka Jonasa. Par se vjenčao u Jodhpuru u Indiji, u palači Taj Umaid Bhawan i to nakon dva dana tradicionalnog indijskog slavlja. Oboje su željeli da vjenčanje bude odraz njihovih kultura, te je sve počelo ceremonijom puja, koja je održana u kući Priyankine majke. Zatim je upriličen sagneet, ceremonija gdje mladina porodica pleše, te ceremonija mehendi u sklopu koje se iscrtavaju tradicionalne henna tetovaže na mladenkine dlanove. Ceremonija je završena haldijem, ritualom koji bi par trebao štititi od zla. Poslije tradicionalnih indijskih obreda uslijedilo je kršćansko vjenčanje te dan poslije i hinduistička ceremonija.

Vjenčanju u Indiji prisustvovala je cijela mladoženjina porodica, koju su predvodili Kevin i Joe Jonas, bivši članovi benda „Jonas Brothers“ te njihovi brojni prijatelji među kojima i Parineeti Chopra, Sophie Turner i Jasmin Walia. Na najbitnijem Priyankinom danu nije se pojavila njena najbolja prijateljica, vojvotkinja od Sussexa Meghan Markle. Mladenci su se potrudili da gostima ni u jednom trenutku ne bude dosadno, pa je u palači priređen i turnir u šahu, a također je igran i kriket. Uz veličanstveni vatromet i specijalne svjetlosne efekte, zvanice su se radovale i poklonima dobrodošlice, u kojima su bile indijske poslastice, cipele te personalizirani srebreni novčić s likovima hinduističkog boga Ganesha i božice Laxmi.

 

Također, svi su dobili i „informativni vodič“ za trodnevno ekstravagantno slavlje. Priyanka i Nick postavili su stroga pravila, pa je osoblju u palači bilo zabranjeno korištenje mobitela. Indijska ljepotica je za tradicionalno vjenčanje birala haljinu brenda “Abu Jani Sandeep Khosla”, koji potpisuje i njen nakit, dok je na vjenčanju u crkvi nosila vjenčanicu koju je samo za nju kreirao Ralph Lauren. U odjeći dizajnera koji ima važnu ulogu u njihovoj vezi bio je i mladoženja. Naime, Lauren je Priyanku i Nicka 2017. godine pozvao da zajedno dođu na Met Galu u New Yorku, ne znajući da su njih dvoje već neko vrijeme u kontaktu.

Godinu nakon prvog zajedničkog pojavljivanja, na Priyankin rođendan mladi par se zaručio. Prvi poklon koji je nakon udaje dobila bio je od Nickove majke, Denise Jonas. Riječ je o naušnicama francuske draguljarske kuće “Van Cleef & Arpels” vrijednim 80.000 dolara.

Iako je njihovo vjenčanje bilo prošle sedmice, danas su objavljene ekskluzivne fotografije na kojima se po prvi put mogu vidjeti haljine koje je Priyanka nosila na svečanim ceremonijama. 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti