Spektakl u Sarajevu: Ansambl ruskog baleta na ledu oduševio izvedbom “Uspavane ljepotice”

Piše: Redakcija

 

Sinoć su svi prisutni u sarajevskoj Zetri imali priliku uživati u spektakularnoj predstavi  “Uspavana ljepotica”, koji su izveli članovi Ruskog državnog baleta Sankt Peterburg. Riječ je o jedinstvenom vizuelno-muzičkom spektaklu, a na sceni se smjenjivalo čak 37 plesača koji su pokazali svoje vještine kombiniranjem umjetničkog klizanja i klasičnog ruskog baleta. Sve to u raskošnim kostimima koje su mijenjali tokom predstave. 

Sarajevska olimpijska dvorana je za ovu priliku dobila formu teatra kako bi svi prisutni mogli pratiti program, a  o oduševljenju  publike   možda najbolje govori aplauz kojim su izvođači ispraćeni. 

Podsjećamo, ovo je prvi put da Ruski državni balet iz Sankt Peterburga, koji je osnovan 1967. godine, nastupa u Sarajevu. 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti