Dua Lipa: Eseje koje sam pisala u mladosti pretvaram u hitove

Piše: Redakcija

Pjevačica Dua Lipa otkrila je medijima ko je glavni “krivac” za njen veliki uspjeh. Ona je istakla kako je većinu pjesama koje izvodi napisala sama, i to uz pomoć njenih bilješki iz djetinjstva koje je sačuvala. Pjevačica je izjavila da za razliku od drugih poznatih autora koji pored sebe imaju timove tekstopisaca i aranžera, vjeruje u svoj rad i prije nego tekst preda produkciji, želi da njena ideja bude konačna.

https://www.instagram.com/p/BqB5MUABRP9/

-Vodila sam dnevnik kada sam bila mala, a svoje misli sam zapisivala u formi eseja i pjesama. Imala sam ih mnogo, pa ih koristim i dan danas- rekla je pjevačica.

Dua je naglasila da iako je bila veoma mlada kada je pisala tekstove, većinu bilješki nosi u studio, čita ih i ako osjeti da postoji potencijal, od njih napravim pjesmu koju kasnije snimi. Popularnost kod publike zadobila je kao jedva punoljetna, a danas važi za jednu od najvećih zvijezda pop muzike na svijetu. Veliki uticaj na njen današnji stil imala je muzika pjevačice Pink, koju smatranajvećim “krivcem” svog uspjeha.

https://www.instagram.com/p/BozVNdFlnHC/

-Bila sam veoma mala kada sam prvi put čula “Get the party stated” i pomislila sam: “O, moj Bože”. Kupila sam album “Missuderstud” i stalno ga slušala i učila tekstove- izjavila je Dua.

Dua je rođena 1995. godine u Londonu. Roditelji su joj kosovski Albanci. Dok je bila vrlo mala vratili su se nakratko na Kosovo te potom odlučili nastaviti život u Londonu.

https://www.instagram.com/p/BpsonhahhGI/

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti