Veliki intervju Roberta De Nira: Zašto ne volim Trumpa

Piše: Redakcija

Jedan od najvećih svjetskih glumaca Robert De Niro nedavno je dao opširan intervju za magazin “Paris Match” u kojem je se govorio o svojoj filmskoj karijeri, ali su najveću pažnju čitalaca privukle oštre kritike glumca koje je uputio na račun američkog predsjednika Donalda Trumpa. De Niro se nedavno našao na “crnoj listi” brojnih slavnih ličnosti koje su kritikovale aktuelnu politiku američkog predsjednika označivši je kao jako agresivnu i destruktivnu po američku naciju.

Novinar pariskog lista upitao je De Nira zbog čega se toliko uzrujava na samo spominjanje imena Donalda Trumpa, na šta je glumac odgovorio kako je Trump politikom koju trenutno vodi u zemlji i svijetu ugrozio sve građena ove zemlje i doveo ih u opasnost.

-Ne mogu trpiti nepravdu! Bijesan sam i duboko razočaran kada vidim šta Trump radi sa našoj zemlji i svijetu. Postoji jedna pozitivna stvar u svemu ovome, a to je, da svojim djelovanjem mene i sve građane čini zabrinutim za budućnost SAD. Svojim djelovanjem otvorio nam je oči. Jasno nam govori kako je osmislio pravosuđe i u kom smjeru današnja demokratija ide. Time što nas je razdrmao, učinio je jedinu pravu stvar za sve ovo vrijeme koliko je na vlasti.

De Niro je izjavio da je situacija previše ozbiljna i ocjenio politiku njegove zemlje jako dramatičnom. Glumac je dodao kako su posljednjim izborima građani SAD pokazali da se ne slažu sa aktuelnom politikom Donalda Trumpa, ali je dodao da to nije dovoljno već je potrebno izvršiti veći pritisak na njega kako ne bi bilo prekasno za sve.

-Ne bih imao dovoljno vremena, čak i kada bih se rukovao s njim cijeli dan, kako bih mu rekao sve što mislim o trenutnoj situaciji u zemlji. Nije dovoljno reći da živimo u Americi kako bi bili sretni. Trump je izjavio da bi Americi trebali dati novu šansu, što je gomila gluposti. Cijeli život proveo je dajući izjave medijima, pa kako se usuđuje kritikovati ih? Način na koji se ponašao nedavno u Francuskoj je sraman. Najgora stvar je to što rizikuje da bude ponovo izabran za predsjednika. Kažem vam, jako ste sretni što imate Macrona za predsjednika- rekao je De Niro.

De Niro je početkom godine oštro kritikovao Trumpa tokom dodjele nagrada Nacionalnog odbora za recenziju filmova u New Yorku nazvavši ga idiotom. On je u više navrata osudio Trumpovu politiku, rekavši čak da bi ga udario ukoliko bi se našli u blizini. U oktobru ove godine ispred njegovog restorana pronađen je paket za koji se pretpostavljalo da sadrži eksplozivnu napravu. Slične “pošiljke” našle su se na adresama brojnih kritičara Donalda Trumpa.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti