Dadilje slavnih osoba nemaju normalan život: Pogledajte na šta sve moraju pristati

Piše: S.P.

Uz platu, dadilje dobiju i dobre bonuse i poklone poput luksuznih sportskih automobila, luksuzne prostore za život, dizajnerske stvari za posebne prilike poput rođendana, a neke dadilje njihovi poslodavci svake godine nagrade i s bonusom od 10.000 dolara. Dadilje imaju veliku platu zbog zahtjevnog posla, ali plaćene su i za šutnju o privatnom životu svojih poslodavaca.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Georgina Rodríguez (@georginagio)

Posao dadilja podrazumijeva potpunu brigu o djeci i nadzor nad njima, kao i pripremu obroka, hranjenje, kupanje i odjevanje. Ona se mora pobrinuti da dijete  ide da spava na vrijeme, da ne propusti popodnevno spavanje, da mu obroci budu na vrijeme, da vodi računa o dnevnim aktivnostima koje uključuju dogovore za druženje i igranje s drugom djecom. Mora biti spremna da radi lakše kućne poslove, da pere odjeću, dogovara posjete doktoru, vozi dijete i dolazi po njega u školu, pomaže kod pisanja zadaće, ogaja ga i primjenjuje pravilnu disciplinu i razvija prisan odnos s djetetom. Roditelji će dadilju uputiti kako se treba odnositi prema djeci kada uradi nešto loše, ili se ne ponaša lijepo.

Iako imaju slobodne dane, dadilje moraju biti dostupne 24 sata dnevno, sedam dana u sedmici. I na slobodan dan može dobiti poziv da mora doći na posao zbog iznenadnog intervjua ili snimanja. Također, potrebna je spremnost odlaska na put u svakom trenutku, boravka u inostranstvu i po nekoliko mjeseci.

Većina slavnih želi žensku dadilju koja govori nekoliko stranih jezika. Prije nego ih zaposle, agencije za dadilje će provjeriti njihovu prošlost i podvrgnuti ih testovima na drogu. Mnoge dadilje imaju fakultetsku diplomu. Ukoliko imaju samo srednju stručnu spremu, nepostojanje diplome nadoknade bogatim radnim iskustvom.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Kim Kardashian (@kimkardashian)

Dadilje su obično žene, ali neki poznati roditelji zapošljavaju muške dadilje, najčešće ako imaju vrlo aktivnu i živu djecu.

 

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti