Majka djevojčica Irme i Ilde: Sara Huremović na svijet donijela treću djevojčicu

Piše: Redakcija

Majka preslatkih djevojčica Irme i Ilde, Sara Huremović sinoć je na svijet donije treću djevojčicu Inu. Sretnu vijest Sara je podijela na svom Instagram profilu.

– Noćas oko 23:00 Ilda i Irma su dobile seku Inu. 3.2 kg, 51 cm dugačku.. I eto poslije  više od 10 godina i mi smo dobile još jednu veliku podršku i dodatni smisao za život – napisala je Sara uz fogorafiju, na kojoj su Vesko otac djevojčice, novi član porodice i ona.

Saru Huremović svi znaju kao majku djevojčica Irme i Ilde. Sara je sa samo 20 godina osjetila čari majčinstva, ali se isto tako i suočila s izazovima koje je život pred nju stavio. Irma i Ilda su rođene s Down sindromom. Iako su joj savjetovali da ih se odrekne, Sara je na sebe hrabro preuzela brigu o djevojčicama i za deset godina od njihovog rođenja promijenila svijest mnogih o ovom sindromu.

Sara i Vesko vjenčali su se u oktobru, a njene kćerke su bile mnogo uzbuđene zbog toga. Vesko joj je svakodnevna podrška.

–  Vesko i ja smo tri godine u skladnoj vezi punoj ljubavi, tolerancije i podrške. S obzirom na to da ćemo postati roditelji djevojčice, odlučili smo da se vjenčamo, jer nismo željeli da dijete bude vanbračno. Potpis i papir ništa ne znače, mi smo to uradili zbog djeteta koje čekamo. Ne želim da brak unaprijedi bilo šta u našem odnosu, želim samo da sve ostane kao do sada, a to je da i dalje pazi na mene, Irmu i Ildu i da bude tu uz nas – rekla je Sara poslije vjenčanja u razgovoru za „Azru“.

https://www.instagram.com/p/BpiON6pH9x9/

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti