Michael Douglas: Plašim se da će moja djeca naslijediti naše najgore gene

Piše: Redakcija

Glumac Michael Douglas zabrinut je za svoje potomke i jako je uplašen za njihovo zdravlje. Glumac je ovo izjavio za britanski “Mirror” obrazloživši kako se plaši činjenice da bi njegov sin Dylan i kćerka Carys koje je dobio u braku sa suprugom Catherineom Zetaom-Jones mogli nasljediti njihove najgore gene. Michael koji se tokom dugogodišnje karijere borio sa ovisnošću o drogama i alkoholu, rekao je da ga je najviše strah da njegova djeca ne krenu njegovim stopama. Poznato je da je Michaelov stariji sin Cameron proveo nekoliko godina u klinici za odvikavanje od narkotika, dok je glumčev polubrat Eric doživio tragičnu sudbinu nakon što je 2004. godine umro usljed predoziranja heroinom.

-Morate biti pažljivi jer geni nam govore dosta toga. Govorim to iz ličnog iskustva, geni moje porodice sa obe strane, jako su nepredvidivi- izjavio je zabrinuti glumac.

Iako se njegov stariji sin Cameron koga je dobio tokom braka sa Diandraom Luker uspio izvući iz svijeta narkotika, Douglas je zabrinut za svoje dvoje mlađe djece ponovivši da imaju genetske predispozicije da krenu stranputicom.

-Proveo sam jedan period na rehabilitaciji tokom 1991. godine, više zbog alkohola nego zbog narkotika. Moj stariji sin se godinama borio s ovisnošću, čak je zbog droge bio u zatvoru, a droga mi je uzela brata- izjavio je slavni glumac.

Tokom 2010. godine Michaelu je dijagnostikovan karcinom jezika, a njegove terapije i proces oporavka odrazile su se i na njegovu vezu Catherineom. Spekulisalo se čak da će se poznati par razvesti, ali na kraju do toga nije došlo.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti