Nepoznati detalji iz života Davida Beckhama

Piše: Redakcija

David Beckham rođen je 2. maja 1975. godine u Leytonstone u Londonu, a njegovo ime je David Robert Joseph Beckham.

David je bio jedini sin u porodici, a rastao je uz dvije sestre, stariju Lynne Georginu i mlađu Joanneu.  Njegovi roditelji otac Edward Alan i majka Sandra Georigna bili su veliki obožavatelji fudbalskog kluba Manchester United. Ljubav prema fudbalu naslijedio je upravo od oca.

Kada je bio dijete, otac mu je napravio kugle od čarapa da bi mogao šutirati. Već u čestvrtoj godini David je savladavo fudbalske tehnike i dane provodio u parku u blizi kuće. U sedmoj godini, roditelji su ga poslali na treninge mladih Manchester Uniteda. A svakog vikenda bi se vozili 200 kilometara da bi ga posjetili. David Beckham je izrastao u zgodnog tinejžera i uspio i više nego što su njegovi roditelji očekivali. U engleskoj Premier ligi debitirao je u dresu Manchester Uniteda 1992. godine

Njegovi roditelji su se razveli nakon 33 godine braka, a upravo zbog toga David se udaljio od svog oca, jer mu je prešutio da napušta njegovu majku. Ubrzo poslije toga, zbog sukoba s trenerom Manchestera Alexom Fergusonom, a i zbog želje za novim izazovom, u ljeto 2003. Beckham potpisuje za Real Madrid. Njegov otac koji je obožavao Manchester United za njegov transfer saznao je od njegovog agenta.

U januaru 1997. godine počinje da se viđa s Victoriom Adamas, poznatom spajsicom. Par se ubrzo zaljubio, a njihova veza privukla je veliku medijsku pažnju. Od strane medija nazvani su „Posh i Becks“. David je poznatu spajsicu zaprosiu 1998. godine, a ubrzo poslije toga dobili su prvog sina Brooklyn Josepha. Vjenčali su se 1999. u starom dvorcu u Irskoj.

Brak s Victoriom, Davida je stavio na još slavnije mjesto, a proglašen je i najljepšim muškarcem na svijetu.

  1. godine Victoria je rodila i drugo dijete Romea Jamesa, a 2005. godine Cruza Davida. Kćerkicu Harper Seven na svijet je donijela 2011. godine.

U januaru 2007. godine napušta Real Madrid i pridružuje se američkoj momčadi Los Angeles Galaxy. 2013. potpisuje petomjesečni ugovor sa Paris SG i sav novac iz ugovora, odnosno  185.000 eura mjesečno, daje u dobrotvorne svrhe. Beckham je danas penzionirani fudbaler te porodični čovjek.

Na svom tijelu ima 40 tetovaža, a svaka od njih ima značenje. Ipak, utakmice je igrao u dresovima dugih rukava kako bi ih prekrio, jer nije želio da se drugi osjećaju neugodno zbog njegovih vjerovanja.

View this post on Instagram

Buenos Dias Miami ❤️ ⚽️ @southern_legion

A post shared by David Beckham (@davidbeckham) on

 

 

Pročitajte još