Sin Donalda Trumpa uživa u posebnim povlasticama u Bijeloj kući

Piše: Redakcija

Nakon što je stupio na dužnost predsjednika SAD, Donald Trump je već prvoga dana od useljenja u Bijelu kuću donio nekoliko pravila koja važe za sve posjetitelje predsjednikove palače. Za razliku od svojih prethodnika, Trump je u Bijelu kuću doveo svoje petoro djece iz čak tri braka. Posebnu pažnju javnosti privukao je Donaldov i Melaniain najmlađi sin Barron koji se u Bijelu kuću uselio zajedno sa svojom majkom kako bi lakše mogao završiti školsku godinu u elitnoj “Columbia Grammar and Preparatory” u New Yorku.

Trump je razmišljao o svakom detalju pa je tako svome sinu Barronu dozvolio nešto na šta se prethodnih nekoliko predsjednika nije ni usudilo. Naime, Trump je odobrio Barronu da može koristiti sve prostorije širom Bijele kuće i boraviti u njima kada to poželi, iako je poznato da se u ovom objektu nalaze kancelarije mnogih američkih državnih zvaničnika. No, moćni otac je otišao korak dalje odlučivši da usreći Barrona i dozvoli mu da u Bijelu kuću uvede svog ljubimca, psa Pattona istakavši da jedino tako njegov sin se neće osjećati usamljeno daleko od njihovog pređašnjeg doma.

Najmlađi Trump u mnogome liči na svoga oca, pa se tako za razliku od ostale djece voli oblačiti u skupocjane odijela i ozbiljniju garderobu. Barron ne voli nositi trenerke i dukserice, te poput svoga oca, često nosi košulju i neizostavnu kravatu.

-On nije dijete koje nosi trenerke. Njemu je udobno i u odijelu, dobro, ne baš svaki dan. Baron baš uživa kada ponekad nosi kravatu poput oca- izjavila je prva dama SAD.

Tokom boravka u školi, vlada gužva. Na svakom koraku nalazi se njihovo obezbjeđenje i svi su “pod lupom”, a za prvu damu rezervisan je poseban lift koji ona koristi tokom posjete školi. Sudeći prema ponašanju, Trump junior u mnogome podsjeća na oca, a svojim potezima, željama i navikama uskoro bi mogao da “zaduži” neku funkiciju u Bijeloj kući.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti