Tajna koju godinama kriju: Meghan će odati koliko je Harryjevo bogatstvo

Piše: Redakcija

Britanska kraljevska porodica suočena je s velikim problemom koji predstavljaju američki poreznici, jer će Meghan Markle supruga princa Harryja i snaha kraljice Elizabethe, kao državljanka SAD morati platiti porez kao i svi drugi.

Prilikom predaje svoje poreske prijave vojvotkinja će morati jasno naznačiti šta je njeno, a sta pripada princu.

Kraljevska palača strahuje da bi u javnost mogle procuriti informacije o Harryjevoj imovini, koja iznosi nekoliko desetina miliona funti, ali i o imovini drugih članova, koji su učestvovali u plaćanju troškova vjenčanja i medenog mjeseca ovog para.

Uoči vjenčanja s Harryjem u maju ove godine, imovina Meghan Markle je procijenjena na pet miliona američkih dolara. Princ Harry koji je šesti u redu za britansku kraljevsku krunu, ima zvaničan godišnji prihod iz svog privatnog fonda, na koji plaća porez u Velikoj Britaniji.

Meghan mora da prijavi koliko je tačno zarađivala tokom snimanja serije “Suits”. Također, mora da prijavi da li je i od koga iz kraljevske porodice dobila neki poklon vrijedniji od 100.000 dolara. Kraljevski par ne može ispuniti zajedničku poresku prijavu jer princ nema državljanstvo niti prebivalište u SAD. Ako Harry ikada postane kralj, američki poreznici bi mogli da traže kamatu na cjelokupnu procjenjenu vrijednost imovine kraljevske porodice. 

 

 

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti