Novosti

Zayn Malik odrekao se vjere: Nisam više musliman

Nekadašnji član pop grupe “One direction”, britanski pjevač Zayn Malik priznao je da više sebe ne identifikuje sa islamom i da više nije musliman. Jedan od najplaćenijih umjetnika u muzičkoj industriji, 25-godišnji Zayn Malik kazao je u intervjuu za britanski “Vogue” da više ne vjeruje ni u jednu religiju.

-Ne kažem da sam musliman. Vjerujem da religiozna uvjerenja treba da budu krajnje intimna i da pojedinac treba da ih zadrži za sebe – istakao je Malik, inače dečko popularne manekenke Gigi Hadid. Pjevač kaže da mu je važnije da bude dobar čovjek.

View this post on Instagram

#PenshoppeHoliday2018

A post shared by Zayn Malik (@zayn) on

-Ne vjerujem da morate da jedete određeno meso koje vam religija naređuje, ne vjerujem da morate da pročitate molitvu na određenom jeziku pet puta dnevno. Ne vjerujem u bilo šta od toga. Smatram da je najvažnije biti dobra osoba – dodao je.

Muzičar je potom kazao da ne voli pretjerano da govori o vjeri zato što se obično ta priča pretvori u “nakaradnu religioznu debatu filozofa”, ali je istakao da više ne praktikuje islamske ‘dužnosti’, uključujući svakodnevnu molitvu i konzumiranje samo halal mesa. I dok su ga mnogi podržali što je otvoreno govorio o svojoj vjeri, ali i životnim uvjerenjima, njegove izjave su naišle i na mnoštvo negativnih komentara u kojima su mu korisnici interneta poručili “da treba da se stidi svojih komentara”.