Supruga katarskog emira: Posjeduje 7 doktorata, a u kući krije pravo modno bogatstvo

Piše: Redakcija

Iako Katar važi za veoma tradicionalnu zemlju koja strogo poštuje svoja religijska pravila, prva dama ove zemlje predstavlja suštu suprotnost, i svojim nekonvencionalnim navikama unosi novu dimenziju u cjelokupni doživlja ove bogate zemlje. Moza bint Nasser je treća žena katarskog emira, no kako kažu upućeni u dešavanje na dvoru, Moza je emirova omiljena žena, koja se u javnosti pojavljuje otkrivenog lica. Diplomirala je na Univerzitetu u Kataru na katedri za sociologiju, a svojim ativnim naučnim i humanitarnim radom stekla je čak 7 počasnih doktorata.

U rijetkim intervjuima koje daje za medije, Moza ističe kako je zapravo njeno glavno zanimanje “majka”. Moza ima pet sinova i dvije kćeri. Ipak ono po čemu je svjetskoj javnosti najviše poznata jeste njen prefinjeni i jedinstven modni stil koji gaji.

Javnost je oduševljena njenim stilom ali i stavom. Čuveni magazin “Vogue” uvrstio je među pet najbolje odjevenih žena u svijetu, dok je mnogi smatraju jednom od najljepše odjevenih prvih dama u svijetu, dok ju je čuveni Julien Macdonald proglasio novom “Jackie Kennedy”. Jedna je od rijetkih žena u svijetu koja je tokom cijele godine obučena u ekskluzivne odjevne komade najprestižnijih robnih marki poput “Chanela”, “Diora”, “Givenchyja”.

Ono po čemu je još poznata jesu unikatni modeli koji se šiju isključivo po njenom ukusu, a čija cijena dostiže više od 100 hiljada dolara koliko izdvaja za samo jednu modnu kombinaciju. Upućeni tvrde da se u njenoj katarskoj rezidenciji nalazi pravo modno bogatstvo koje čini više hiljada unikatnih odjevnih predmeta.

Pročitajte još