Jim Carrey poručio Zuckerbergu: Znamo šta si radio

Piše: Redakcija

Poznati glumac Jim Carrey ponovo je kritikovao Marka Zuckerberga, osnivača društvenem mreže Facebook zbog njegove otvorene umješanosti i saradnje s ruskim vlastima u izbore održane u SAD 2016. godine. Carrey koji je svojevremeno bio jedan od većih investitora u Facebook mrežu u februaru ove godine odlučio je prodati svoj udio u ovoj kompaniji nakon čega je ugasio svoj profil i pozvao ostale investitore da učine isto.

Iako više nema zvaničan Facebook nalog, Carrey se oglasio putem Twittera i javno prozvao Zuckerberga. Komičar je na jedinstven način, binarnim kodom poslao poruku Zuckerbergu u kojoj mu je na prilično vulgaran način poručio “O****i”.

On je posljednjih mjeseci poslao nekoliko sličnih poruka pute Twittera ne željeći javno napisati šta misli, no oni koji se razumiju u binarno kodiranje, mogli su pročitati sadržaj njegovih poruka. Pored poruka koje je poslao, Carrey je na svom Twitteru objavio i crteže, a pored kojeg je napisao poruku “Znamo ko si i znamo šta si radio”.

Carrey je objasnio da je jako razočaran postupcima Zuckerberga i kompanije Facebook optuživši ih da su zloupotrijebili njihovo povjerenje i direktnim miješanjem u izbore 2016. godine, zaradili veliki novac. Glumac je razočaran što se niko iz Facebooka javno nije izvinio i preuzeo odgovornost za svoje postupke.

Pročitajte još