Forbes objavio listu najplaćenijih mrtvaca: Michael Jackson i dalje najviše zarađuje

Piše: Redakcija

Poznati magazin “Forbes” nedavno je objavio listu poznatih ličnosti koje nisu žive ali i dalje zarađuju milione dolara od prodatih diskografskih izdanja i suvenira. Slava koju su stekli za vrijeme dok su bili živi i dalje ne jenjava, pa tako legendarni pjevač Michael Jackson i nakon smrti zarađuje milionske svote novca. On se nalazi na vrhu “Forbesove” liste sa zaradom od nevjerovatnih 313 miliona dolara. Jackson se već šest godina uzastopno nalazi na vrhu ove liste, a od dana kada je preminuo pa sve do danas, zaradio je čak 1,8 milijardi dolara.

Na drugoj pozici je “kralj rock’n’rolla” Elvis Presley sa godišnjom zaradom od 31 milion dolara. Ova brojka mogla bi biti još veća obzirom da se nakon otvaranja zabavnog kompleksa “Elvis Presley’s Memphis” očekuje veliki priliv novca. Na trećem mjestu nalazi se nekadašnji golfer Arnold Palmer sa zaradom od 27 miliona dolara.

Legendarni muzičari Prince i John Lennon nalaze se na devetom, odnosno desetom mjestu sa godišnjom zaradom od 9 i 10 miliona dolara.

Pročitajte još