Elton John snimio božićnu reklamu koja nikoga nije ostavila ravnodušnim

Piše: Redakcija

Kraj kalendarske godine obično je vrijeme kada se velike kompanije takmiče ko će snimiti najbolju božićnu reklamu. Pored uvijek sjajnih reklama koje “Coca Cola” snima pred novogodišnje praznike, ovoga puta lanac prodavnica koje se bave proizvodnjom namještaja i opreme za domaćinstva “John Lewis & Partners” pobrinuo se da novom reklamom privuče pažnju velikog broja svojih kupaca. No, ova reklama svidjela se mnogima posebno zbog jednostavne i zanimljive priče. Glavni akter reklame je slavni muzičar Elton John koji svira za klavirom dok priča dalje kreće unazad.

U spotu su prikazani momenti iz njegove karijere koji se nižu jedan za drugim, od najvećih ka najmanjim. Od stadionskih koncerata, studijskih svirki, nastupa u klubovima. U reklami su prikazana i njegova sjećanja dok je kao dječak svirao u crkvi i zabaljao svoju porodicu tokom rođendanskih proslava, pa sve do trenutaka kada je kao mali dječa,k kao božićni poklon dobio prvi pravi klavir. Reklama je propraćena jednom od njegovih najpoznatijih pjesama “Your Song”, a na kraju je poslata emotivna poruka koja glasi, kako su neki pokloni i više od poklona jer mogu doslovno nekome promijeniti život. A kako sve izgleda, pogledajte u videu koji slijedi.

https://www.youtube.com/watch?v=mNbSgMEZ_Tw

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti