Jennifer Aniston obožava ovu vježbu kojom se oslobađa od stresa

Piše: Redakcija

Poznato je da glumica Jennifer Aniston veliku pažnju poklanja svom tijelu kako bi uvijek izgledala besprijekorno. Iako se nalazi na pragu šeste decenije, glumica je otkrila kako svakodnevnim treninzima uspijeva očuvati svježinu i biti uvijek spremna za dugotrajna snimanja. No, mnogi se pitaju kako Jennifer to uspijeva. Ona je nedavno otkrila svoju tajnu istakavši da pored redovnih vježbi najviše voli trenirati boks. Jennifer ističe kako joj ovakav trening daje snagu i na najbolji način oblikuje tijelo. Aniston ističe da napornim treningom gubi dosta kalorija i oslobađa se negativne energije.

Jennifer trenira tri do šest puta nedjeljno, a treninzi nekada traju 45 minuta, a nekada i dva sata. Kada se sprema za naporne filmske setove, Jennifer povećava dužinu treningu. Trening se sastoji od preskakanja vijače, trčanja, vježbi u parteru i klasičnih boks udaraca, pri čemu uvijek ima stručnu pomoć iskusnog trenera koji joj pomaže da na pravilan način izvodi zahtjevne udarce.

-Nakon boks treninga osjećate jedno veliko mentalno olakšanje od svih loših stvari koje čujemo i vidimo na dnevnom nivou. Postoji i onaj slatki momenat zamišljanja koga udarate u tom trenutku- izjavila je svojevremeno glumica.

Boks je postao jedna od omiljenih vježbi kod mnogih slavnih ličnosti. Upravo je momenat olakšanja i oslobađanja od stresa i svih negativnosti koje ih okružuju bio presudan da mnoge poznate ličnosti unajme profesionalne trenere boksa.

Pročitajte još