Severina: Sa dvadeset godina sam operirala nos

Piše: Redakcija

Muzička diva Severina i na pragu pedesetih odiše jednom mladalačkom, a istovremeno zrelom energijom. Svojoj ljepotom i zanosnim tijelom plijeni pažnju gdje god da se pojavi. Severina je za magazin o estetici „Appeal“ otkrila svoje beauty rutine te životne navike koje su veoma bitne za ljepotu. Kada je u pitanju dnevna njega, rekla je da ujutro nanosi dnevnu, a navečer noćnu kremu i to je to.

– Vodu često ozoniram prije nego je popijem. Želim reći, važnija stvar od kreme mi je prehrana. Koristim namirnice kupljene na pijaci. Bitno je hraniti se zdravo i tada će koža biti prekrasna. Izbacite brašno, šećer i so, za početak. Ujutro prvo skuham čaj od matičnjaka u koji stavim kapi reishi gljiva i kapi maslačka. Pijem ga polako, kao kafu. Kafu sam prestala piti prošle godine. Zatim pojedem doručak, a to su pretežno jaja, volim ih u svim oblicima. Salate začinjavam bučinim i maslinovim, domaćim uljem. Jedem mnogo povrća, sve vrste mahunarki – otkrila je Severina.

Za ljepotu, pjevačici je veoma bitan i beauty sleep. Spava redovno od 22 sata do 5 ujutro.

– Tada se obnavljaju naši hormoni i organ. Do ponoći nam se obnavlja kortizol, prvi i najvažniji hormon stresa u našem tijelu i zato je jako važan. Ako ne usnete u tom razdoblju, ujutro ćete biti umorni čak i ako spavate osam sati. Zvuči kao nemoguća misija, ali vi ste važniji od posla koji radite – kazala je ona.

Kada je u pitanju estetska hirurgija Severina nije krila da je imala određene operativne zahvate.

– Sa 20 godina sam operirala nos, nagovorio me doktor. Nije bio grbav ni ružan. Dođe ti tip i kaže, ja bih malo taj nos sredio i ja mu dam svoj nos. Na nosu sam stala, imala sam problem s disanjem poslije operacije, ne prije. Ali je ljepši nego moj rođeni. Što jest, jest – rekla je pjevačica.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti