Evropska Melania: Upoznajte Moniku Babišovu

Piše: Redakcija

Na stotoj godišnjici od završetka Prvog svjetskog rata u Parizu pojavilo se 40 supružnika šefova država. Oni su s prvom damom Francuske Brigitte Macron, prisustvovali ručku u palači Versailles.

Evropa je ovom prilikom dobila i novu miljenicu, Moniku Babišovu.

Monika je prva dama Češke, a na ručku se pojavila u sivoj midi haljini, sličnoj onoj koju je nosila Melania Trump. Za prvi dan posjete Francuskoj, Babišova je birala crvenu haljinu otvorenih ramena.

Monika je slovačkog porijekla, a često je nazivaju i „evropskom Melaniom“. Ona je 20 godina mlađa od svog supruga, a obožava modu. Svojevremeno je hodala modnim pistama, a danas muža prati na svim njegovim službenim putovanjima.

https://www.instagram.com/p/BqDKXYKH3LY/

Često joj govore da troši puno novca, ali ona to ne poriče.

– Uvijek sam trošila puno na odjeću, a otkad je Andrej premijer još i više. Moram paziti na to što nosim. Ali, ako je nešto jako skupo, uvijek prvo pitam njega za dozvolu – rekla je Monika.

https://www.instagram.com/p/BqAr9VpHFWO/

Muža Andreja upoznala je kada je radila kao njegova sekretarica i povremeno nosila modne revije. U to vrijeme oboje su bili u braku, a tvrde da su se tek nakon razvoda zbližili.

Par ima dvoje djece, 18-godišnju kćerku Vivien i 15-godišnjeg sina Fredrika. Monika je muževo prezime uzela 2013.godine, a vjenčali su se tek prošle godine.

https://www.instagram.com/p/BkEBa-Jnf7W/

https://www.instagram.com/p/BlNusEtHJQu/

https://www.instagram.com/p/BbiLHlKhNCV/

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti