Novosti

Evropska Melania: Upoznajte Moniku Babišovu

Na stotoj godišnjici od završetka Prvog svjetskog rata u Parizu pojavilo se 40 supružnika šefova država. Oni su s prvom damom Francuske Brigitte Macron, prisustvovali ručku u palači Versailles.

Evropa je ovom prilikom dobila i novu miljenicu, Moniku Babišovu.

Monika je prva dama Češke, a na ručku se pojavila u sivoj midi haljini, sličnoj onoj koju je nosila Melania Trump. Za prvi dan posjete Francuskoj, Babišova je birala crvenu haljinu otvorenih ramena.

Monika je slovačkog porijekla, a često je nazivaju i „evropskom Melaniom“. Ona je 20 godina mlađa od svog supruga, a obožava modu. Svojevremeno je hodala modnim pistama, a danas muža prati na svim njegovim službenim putovanjima.

Često joj govore da troši puno novca, ali ona to ne poriče.

– Uvijek sam trošila puno na odjeću, a otkad je Andrej premijer još i više. Moram paziti na to što nosim. Ali, ako je nešto jako skupo, uvijek prvo pitam njega za dozvolu – rekla je Monika.

Muža Andreja upoznala je kada je radila kao njegova sekretarica i povremeno nosila modne revije. U to vrijeme oboje su bili u braku, a tvrde da su se tek nakon razvoda zbližili.

Par ima dvoje djece, 18-godišnju kćerku Vivien i 15-godišnjeg sina Fredrika. Monika je muževo prezime uzela 2013.godine, a vjenčali su se tek prošle godine.

View this post on Instagram

#cavalliclubdubai #cavalliinteriors #lift #nightout

A post shared by Mona (@monikababisova) on