Serena Williams: Teniserka proglašena za ličnost godine, ali je jedan detalj pokvario sve

Piše: Redakcija

Magazin “GQ” proglasio je teniserku Serenau Williams za lice godine. No, ono što je pokvarilo kompletan utisak je naslovna strana magazina na kojoj pored Serenaine fotografije stoji naslov “Žena godine”, gdje je riječ žena stavljena pod navodnike. Mnogi su ostali zaprepašćeni ovim potezom poznatog magazina, no kako tvrde upućeni u zbivanja unutar magazina, radi se naslovu koji je lično napisao Virgil Abloh, vlasnik modne kuće “Off White” i umjetničkim direktorom “Louis Vuittona”.

Mišljenja su podjeljena. Dok jedni tvrde da se radi o skandaloznom stavu koji je Abloh iznio na račun slavne teniserke, drugi tvrde kako se radi o njegovom ličnom pečatu, tačnije, originalnom načinu na koji želi istaći pojedine događaje i stavove.

Slavna teniserka se tokom svoje dugogodišnje karijere često susretala sa seksističkim ispadima kako publike tako i cjelokupne javnosti zbog njenog fizičkog izgleda. Ona je bila žrtva gnusnih komentara i uvreda, pa su je tako često nazivali sa muškarcem, govoreći kako bi trebala da se takmiči u muškoj konkurenciji.

-Kažu da koristim svašta, ali ne, uvijek sam imala previše integriteta da bih varala kako bih pobijedila. Samo sam radila naporno i rođena sam u ovom jakom tijelu, na koje sam veoma ponosna- izjavila je poznata teniserka.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti