Preminuo Stan Lee: Odlazak kralja stripa

Piše: Redakcija

Stan Lee, producent, glumac i bivši predsjednik filmske kuće Marvel, preminuo je jučer  u 95. godini života. Ono što je poznato kada je njegova smrt u pitanju je da je hitna intervenirala u njegovom domu, ali da je preminuo u bolnici. Naime, on je početkom ove godine otkrio da se bori  s upalom pluća, ali je njegov glasnogovornik nedugo nakon toga izjavio da se Lee osjeća dobro. 

Lee je bio autor odgovoran za stvaranje nekih od najpopularnijih superjunaka poput Spidermana, Hulka,  Doctora Strangea, Fantastic Foura, Daredevila, Black Panthera, X-Mena i mnogih drugih, a njegova zadnja uloga bila je ona u filmu “Venom” iz 2018. godine. O njegovom uticaju možda najbolje govori činjenica da su se brojne kolege putem društvenih mreža emotivnim porukama oprostile od njega. 

– Dragi Stan Lee, hvala ti što si podijelio s nama tvoju nevjerovatnu viziju. Mi smo ti vječno zahvalni. Ništa ne bi bilo isto da nije tebe bilo – napisala je Halle Berry. 

No, ona nije jedina. 

– Šta reći o gubitku vizionara koji je osmislio jedan od mojih najdražih likova? Ostavština Stan Lee-ja, zabavna, šarmatna, poetična…to će ga “držati živim” još mnogo godina  – napisao je glumac Doug Jones. 

Podsjećamo, Lee je 69 godina bio u braku sa suprugom Joan, koju je upoznao u New Yorku. 

– Kada sam bio mlad, nacrtao sam jednu djevojku, tijelo, lice, kosu. To je bila moja ideja kakva djevojka treba biti. Savršena djevojka. Kada sam ugledao Joan shvatio sam da je to djevojka koju sam crtao cijelog života –  ispričao je svojevremeno Stan. 

Joan je preminula prošle godine, a nakon moždanog udara. 

 

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti