Stravičan prizor: Izgorjele kuće brojnih slavnih osoba u požaru

Piše: Redakcija

Brojne slavne ličnosti su među osobama koje su izgubile svoje domove  u požaru koji hara u Malibuu i u kojem je do sada 31 lice izgubilo život. Dužnosnici su izjavili da su  pronađena tijela još pet osoba u izgorjelim kućama, a jedno lice je pronađeno u vozilu u požaru kampa u sjevernoj Kaliforniji, izvijestio je u nedjelju šerif Kory Honea. Također je rekao da se traga za još 228 ljudi. Više od 250.000 osoba je primilo nalog za evakuaciju iz domova u velikoj regiji blizu Sacramenta, glavnog grada te države na zapadu Sjedinjenih Država i u Malibuu. Razoreno je oko 6.700 kuća. 

Požar je nazvan Camp Fire i smatra se jednim od najrazornijih požara u historije države, piše CNN.

Gerard Butler, Robin Thicke i Camille Grammer Meyer su izgubili svoje domove u požaru, a Caitlyn Jenner je izjavila da je njena kuća pošteđena, ali da je scena u Malibuu “devastirajuća”. Alyssa Milano je rekla da je njena kuća još uvijek u opasnosti jer je počeo puhati jak vjetra koji rasplamsava požar, piše ABC. 

Kuće koje pripadaju glumcu Gerardu Butleru i pjevaču Robinu Thicku su  među  177 domova koji su uništeni u požaru na jugu Kalifornije.

– Vratio sam se u moju kuću u Malibuu nakon evakuacije – napisao je Butler na Twitteru ispod fotografije koja prikazuje izgorenu strukturu.

 

Naveo je da je ovo teško vrijeme za ljude u Kaliforniji te da je inspirisan hrabrošću, duhom i žrtvom vatrogasaca.

Thicke se isto na Instagramu javio da su on i porodica na sigurnom. Njegov dom je uništen, o tome je izvijestila njegova supruga April Love Geary. 

View this post on Instagram

Our home is just to the left! Praying

A post shared by Robin Thicke (@robinthicke) on

View this post on Instagram

Family is safe! Praying for everyone out here!

A post shared by Robin Thicke (@robinthicke) on

Glumica Camille Grammer Meyer je isto izgubila svoj dom i podijelila na Instagramu fotografiju kuće koju guta vatra.

View this post on Instagram

Sadly my house couldn’t be saved. The courageous firefighters were able to save my cars and personal items recovered from my home. I thanked the fire chief and his team of firemen for all of their hard work. He took the time to explain what happened and I’m grateful for all of their hard work trying to save my home. Sad we lost our home but grateful that my family is safe. Luckily we quickly evacuated our house yesterday after a patrol car drove up the street announcing mandatory evacuations. I’m grateful for my lovely neighbors and friends who kept me informed and for their help this evening. 🙏 Thank you all for caring 💜 #woolseyfire #malibu. Special thanks to Fire Chief Rash and his brave team of firefighters. 🙏

A post shared by Camille Meyer (@therealcamille) on

Mnoge druge osobe poput Kim Kardashian West, Caitlyn Jenner, Orlando Bloom, Alyssa Milano, Lady Gaga, Rainn Wilson i modna dizajnerica Donna Karan su među evakuiranim osobama. Neki od njih znaju da im nisu izgorjele kuće i čekaju priliku da se vrate.

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti