Šta je motiv ponovnog okupljanja članica Spice Girls

Piše: Redakcija

Da nije sve kako izgleda pokazalo se i ponovno okupljanje članica grupe Spice Girls. Popularna grupa koja je inspirisale djevojke i djevojčice širom svijeta pod sloganom „prijateljstvo nikad ne prestaje“, očito nije važilo i za njih. Članice ove grupe najavile su povratak na muzičku scenu, ali na turneju će poći samo njih četiri. Nisu skrivale uzbuđenje što će nakon 24 godine ponovo krenuti na turneju, ali ovoga puta izostala je Victorije Beckham, supruga bivšeg nogometaša Davida Beckhama, koja je za razliku od njenih prijateljica postigla uspješnu karijeru modne dizajnerice.

Kako je izjavio izvor blizak djevojkama, između njih i bivšeg menadžera Simona Fullera došlo je do velikog razilaženja i nesuglasica. Loši odnosi su postali centar zbivanja, a četvorka koja se okupila osjeća se izdanom od strane Victorije i Simona, koji su početkom ove godine izjavili kako će biti dio ponovnog okupljanje i turneje.

Tenzije su porasle ovog ljeta nakon što je Victorija pozirala za magazin Vogue u kombinaciji koja je inspirisana Spicesicama, što je naljutio Mel B. Kako bi odgovorila Victoriji, Mel B se na jednoj zabavi povodom Noći vještica pojavila maskirana u Victoriju, držeći u rukama natpis s izjavom da neće na turneju, čak ni ukoliko i je fanovi preklinjali. Članica ove grupe je izjavila i da je njihov odnos pun ljubavi i mržnje.

Na predstavljanju turneje o Victoriji nije bilo riječi, ali je i pored toga na Tweeteru napisala prijateljsku poruku bivšim kolegicama. Kako se saznalo od izvora bliskih članicama grupe one se pak nadaju da će im se Victorija pridružiti na jednom od šest koncerata koji su planirani u toku turneje.

Fanovi su uzbuđeni i jedva čekaju njihov povratak na scenu, ali se mnogi od njih pitaju i štas se to krije u pozadini njihovog ponovnog okupljanja i turneje. Kako se nagađa vrlo je moguće da je njihov motiv ustvari novac, jer bi svaka od njih trebala zaraditi 8 miliona funti. Javile su se sumnje i da li će četvorka uspjeti napuniti Wembley Stadion bez Victorije na bini.

Članici kojoj je novac itekako potreban jeste 43-godišnja Mel B, jer je samohrana majka tri djevojčice koje je dobila sa tri različita muškarca. Emma danas radi kao voditeljica na radiju Heart FM, a njena imovina se procjenjuje na 21 milion funti. 44-godišnja Mel C ima bogatstvo od 37 miliona funti, a nakon napuštanja grupe započela je karijeru kao solo pjevačica. Geri kada je u pitanju imovina odmah je nakon Victorije, danas se bavi pjevanjem, piše dječije knjige i voditeljica je muzičkog programa na BBC-u. Što se tiče Victorijine imovine, ona je daleko veća nego ostalih članica grupe Spice Girls i procjenjena je na 240 miliona funti i njoj zarada od turneje, pretpostavljamo, ne bi puno značila u životu.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti