Fan izdvojio nevjerovatnu sumu za jaknu Michaela Jacksona

Piše: Redakcija

Crna jakna kralja popa Michaela Jacksona koju je nosio na svojoj prvoj solo turneji “Bad” u subotu je na aukciji u New Yorku kupljena za 298 hiljada dolara. Naime, riječ je o aukciji predmeta koji su pripadali ovoj muzičkoj legendi, a cijena jakne je tri puta veća od prvobitno zatražene s obzirom na činjenicu da je njen vlasnik, teksaški biznismen Milton Verret, imao u planu da je proda za 100 hiljada dolara.

Jackson je ovu jaknu, koju je nosio od 1987. do 1989. godine potpisao trajnim srebrenim markerom što je među njegovim fanovima svakako povećalo vrijednost ovog predmeta. No, ovo nije najpopularnija jakna kralja popa s obzirom na činjenicu da je ona koju je nosio u muzičkom spotu “Thriller” 2011. godine prodana za 1,8 miliona dolara. 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti