Princeza Diana lukavim potezom spriječila Charlesa da dođe do svojih stvari

Piše: Redakcija

Nakon što je premijer Velike Britanije 1992. godine saopštio javnosti da se princ Charles i princeza Diana razvode, prošlo je pune četiri godina kada je njihov brak konačno raskinut. Iako je nakon razvoda od Charlesa, Diana izgubila titulu princeze, ona je nastavila živjeti u Kensingtonskoj palači, dok se princ Charles odlučio preseliti u drugu zgradu udaljenu tri kilometra dalje. Diana je nakon toga raskinula gotovo sve kontakte sa Charlesom, a njihova komunikacija odvijala se isključivo preko posrednika jer su i jedno i drugo i dalje bili obavezni u javnosti davati saopštenja koja nisu smjela sadržati bilo kakvu informaciju koja bi narušila ugleda Kansington palače.

Charles je svojevremeno u zajedničkom domu kojem je nakon razvoda Diana ostala živjeti, ostavio mnoge lične stvari koje je želio uzeti, no ponos mu nije dozvoljavao da lično ode po njih, te je svog ličnog pratioca poslao kod princeze Diane kako bi donio njegove stvari. Poznato je da princeza Diana nije voljela tog člana Charlesove posluge smatravši ga za vrlo nasilnog i agresivnog pa je odlučila spriječiti ga u njegovoj namjeri.

Spisateljica i historičarka Sally Bedell Smith u svojoj knjizi “Writing in Charles: The Misunderstood Prince” opisala je pomenutu situaciju, otkrivši na koji način je Diana spriječila Charlesa u njegovoj namjeri.

-Charles je poslao svog ličnog slugu da pokupi stvari u palati u Kensingtonu. Diana je prezirala ovog slugu i smatrala ga je siledžijom. Baš zato je odlučila da se osveti na lukav način. Na vrijeme je naredila da se brava na vratima promijene te sluga nije mogao da ući u njen dom- napisala je Sally u svojoj knjizi.

Princeza Diana nastradala je u saobraćajnoj nesreći 31. avgusta 1997. godine u Parizu, dok se njena smrt do danas smatra misterioznom.

Pročitajte još