Sara Huremović nakon vjenčanja za “Azru”: Važno mi je da suprug i dalje pazi na mene, Irmu i Ildu

Piše: Redakcija

Životna priča mlade majke Sare Huremović iz Podgorice nikoga nije ostavila ravnodušnim. Ona je sa samo 20 godina rodila blizanke, Irmu i Ildu, kojima je ustanovljen Down sindrom, ali to Saru, uprkos savjetovanju da ih se odrekne, nije spriječilo da već deset godina svojim djevojčicama pruža lijepu i bezbrižnu svakodnevicu. U tome joj posljednje tri godine pomaže i partner Vesko, s kojim očekuje prvo zajedničko dijete. Par je prošle sedmice u Podgorici izgovorio i sudbonosno „DA“. Budući da je Sara u devetom mjesecu trudnoće, odlučili su da ne prave veliku ceremoniju već intimno vjenčanje.

– Vesko i ja smo tri godine u skladnoj vezi punoj ljubavi, tolerancije i podrške. S obzirom na to da ćemo postati roditelji djevojčice, odlučili smo da se vjenčamo, jer nismo željeli da dijete bude vanbračno. Potpis i papir ništa ne znače, mi smo to uradili zbog djeteta koje čekamo. Ne želim da brak unaprijedi bilo šta u našem odnosu, želim samo da sve ostane kao do sada, a to je da i dalje pazi na mene, Irmu i Ildu i da bude tu uz nas – kaže Sara za naš magazin, te nam otkriva najemotivniji trenuak s vjenčanja.

– Spremali smo se i stajali u kupatilu ispred ogledala. Ja u vjenčanici, a on u bijeloj košulji. Bili smo uzbuđeni i trebali da krenemo. Pitala sam ga: „Šta misliš ko je ljepši, ti ili ja?“. Odgovorio je: „Pa naravno, vas dvije“. Suze radosnice su odmah krenule – kaže Sara.

Budući da je ovo bio općinski čin, njene kćerke Irma i Ilda nisu prisustvovale vjenčanju.

– Ceremonija je završena u roku od nekoliko sati, a kada smo stigli kući, njih dvije su bile oduševljene Veskom. On je stavio burmu, te im pričao kako je poljubio mamu. Bile su baš pod utiskom. Odmah poslije toga smo se sredili i otišli na slodoled, kako bismo nadoknadili vrijeme s njima – kaže ona i dodaje da su za kumove izabrali dugogodišnje prijatelje.

– Kumovi su nam crnogorski pjevač Srećko Savović i njegova supruga. Naše dugogodišnje druženje smo ozvaničili kumstvom. Oni su slični nama i brak im je na prvom mjestu. U današnje vrijeme je teško naći nekoga ko će vam pružiti podršku i biti uz vas i u sretnim i u tužnim momentima – objašnjava Sara.

Iako je zbog braka s Irminim i Ildinim ocem, koji se završio razvodom, sama sebi rekla da se više nikada neće udati, Sara ističe da nikada ne treba reći „nikad“, jer se čovjeku uvijek desi ono što mu je suđeno. Ona dodaje da medeni mjesec planiraju u februaru naredne godine, kada će, u tom periodu već petočlana porodica, posjetiti Beč i Pariz.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti