Idris Elba: Nesvakidašnje priznanje za slavnog glumca

Piše: Redakcija

Magazin “People” svake godine dodjeljuje titulu najsexy muškarca, a ovogodišnje priznanje je pripalo poznatom glumcu Idrisu Elbi. Čast da proglasi pobjednika pripala je Jimmyju Fallonu, a ovim se priznanjem Idris pridružio grupi najsexy muškaraca koju čine Blake Shelton (2017), Dwayne Johnson (2016), David Beckham (2015), Chris Hemsworth (2014), Adam Levine (2013), Channing Tatum (2012) i  Bradley Cooper (2011). 

Podsjećamo, Idris je prepoznatljiv po ulogama u serijama  “Žica” i “Luther”, a jedno vrijeme se nagađalo o tome da će on postati novi James Bond. Naime, glasine o Elbi kao Jamesu Bondu počele su prije četiri godine, kada su hakeri ukrali mail prepiske čelnika kompanije Sony Pictures. Jedna od njih, Amy Pascal, napisala je kolegi da je Idris sljedeći Bond. Iako je u početku govorio kako bi se rado okušao u ovoj ulozi, Elbin entuzijazam godinama je opadao, jer se priča počela politizirati.

– Osjećam se kao u nekoj kampanji, a ne želim to. Na početku, sve je bilo super – zar to ne bi bilo sjajno? No,  sad se pretvorilo u rasnu debatu. Pritom sam trenutno najpoznatiji Bond, a nikad ga nisam glumio – rekao je on jednom prilikom.

Kada je o privatnom životu ovog glumca riječ, on se nedavno vjerio sa svojom 16 godina mlađom djevojkom Sabrinom Dhowre. 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti