Kako su Bradley Cooper i Lady Gaga ukrali ulogu Clintu Eastwoodu i Beyonce

Piše: Redakcija


Filmsko ostvarenje “A star was born” doživio je veliki uspjeh prvih nekoliko sedmica od kako se našao na filmskim platnima širom svijeta. Bradley Cooper našao se u ulozi glavnog glumca, a sjajnu partiju odigrala je pjevačica Lady Gaga koja se našla u ulozi Cooperove partnerice. Iako je filmski par sjajno odigrao svoje uloge, u početku su njihovi likovi bili namjenjeni Clintu Eastwoodu i Beyonce koji su na kraju odustali od filma. Filmski producent Bill Gerber izjavio je da kako niko drugi osim Coopera i Gagae ne bi se snašao u datoj ulozi.

-Bilo je trenutaka kada je to bila najbolja zamišljena verzija, a onda, najednom, Beyonce je zatrudnila. Jesmo li trebali da sačekamo?- izjavio je Gerber, dodavši kako je Beyonce bila puna razumijevanja, ali je na kraju i Eastwood napustio priču posvetivši se drugom filmu.

Bill je naglasio da se u pravom trenutku pojavio Cooper koji je od samog početka insistirao da pored glavne uloge preuzme na sebe i ulogu reditelja. Gerber je bio oduševljen Cooperovim znanjem i sposbnostima, a posebno njegovom motivacijom i željom da filmu da posebnu dimenziju.

-Proveo je dosta vremena pomažući u produkciji mnogih filmova u kojima je učestvovao, pri čemu je bio jasan u onome što želi. Znao je šta želi, znao je kako da postavi svoju ulogu, znao je kako Lady Gaga treba da zvuči, znao je kakav zvuk želi, znao je kako treba da zvuči njegov glas- s oduševljenjem je o Cooperu govorio Gerber.

Producent je bio iznenađen sposobnostima Coopera koji prema njegovim riječima u jednoj ruci nosi kameru, a ujedno igra glavnu ulogu. Gerber je na kraju istakao kako je Cooper izuzetna ličnost i odličan filmski radnik.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti