Roger Federer: Sve do čega mi je iskreno stalo su supruga, djeca i prijatelji

Piše: Redakcija

Najuspješniji teniser svijeta Roger Federer slobodno vrijeme uvijek provodi u društvu svoje porodice.

Sa suprugom Mirkom, koja je od njega starija tri godine, u vezi je od 2000. godine. Par je u skladnom braku od 2009. godine i imaju četvero djece.

Federer je u intervjuu za The Sunday Times otkrio da da su mu supruga i djeca važniji od tenisa, te njegovi prijatelji uprkos velikom ljubavi prema ovom sportu.

Njegova supruga je Mirka bivša teniserka, koja je karijeru ostavila zbog porodičnog života kojem se u potpunosti posvetila, da ni njeg muž ostvario svoje sportske snove.

Roger je za The Sunday Times priznao i da bez nje ne može zamisliti niti jedan dan.

– Odbijam spavati u krevetu, ako moja supruga nije u njemu. Uvijek smo htjeli djecu, ali ne želim spavati odvojen od nje u nekoj drugoj sobi ili na drugom spratu. Rađe ću spavati s djecom koja vrište nego bez Mirke – kazao je teniser.Ovom prilikom otkrio je i kako se planira skrasiti s porodicom u Švicarskoj kada prestane igrati tenis, ali nije otkrio da li to planira uskoro.

– Sve do čega mi je iskreno stalo su supruga, djeca i prijatelji. Ako osvojim neki turnir fantastično, ako izgubim, isto je super – istakao je Federer.

View this post on Instagram

😍 #metgala #inemojis

A post shared by Roger Federer (@rogerfederer) on

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti