Jean Paul Gaultier dizajnira kultnu kolekciju za Lindex

Piše: Redakcija

Modna kuća Lindex ove godine slavi čak 60 godina postojanja i planira veliku proslavu za jesen.  Ova modna priča o uspjehu počinje  već 1. septembra kampanjom „Lindex 60 godina u modi“,  a nastavlja se sredinom oktobra sa dizajnerskom kolekcijom “Jean Paul Gaultier u borbi protiv raka dojke”.Lindex će pozvati prijatelje, suradnike, uposlenike kao i kupce da se pridruže proslavi. Kako bi proslavili 60 godina postojanja u velikom stilu, Lindex će za jesen 2014. u timu imati jedno od najvećih i najodvažnijih imena u modnoj industriji- Jean Paula Gaultiera. Kolekcija s potpisom slavnog dizajnera je hrabra, šik i ima jake, kultne elemente iz JPG arhive kao što su pruge, tetovaže i konus.

– Velika je čast za nas što sarađujemo s modnom ikonom u sklopu proslave 60 godina postojanja. Jean Paul Gaultier brend nosi jaku energiju i samopouzdanje,  koje je u skladu sa Lindex brendom i putem kojim idemo,  kaže Nina Starck, šefica dizajna ove kuće.

Jean Paul Gaultier Lindex kolekciju čine ženska i dječija kolekcija, modni detalji i veš. Kolekcija će se pojaviti u odabranim prodavnicama i na Lindex.com već 8. oktobra 2014. Dio sredstava, čak 10 posto, bit će usmjeren u istraživanja u borbi protiv raka dojke.

 

Pročitajte još