Želite imati stomak poput Nine Krgo? Slijedite upute

Piše: Redakcija

U životu imamo mnogo različitih ljubavi, a samo neke od njih su konstantne. Ljubav prema sportu je ono što prati Arminu Ninu Krgo od malih nogu. Dan bez bilo kakve vježbe za nju je propao dan. Rođena je u Banjoj Luci, gdje je kao djevojčica trenirala atletiku u AK “Borac”. Godine 1998. s roditeljima i sestrom se preselila u Ameriku, gdje je nastavila da se bavi istim sportom dok se nije “zaljubila” u teretanu. Zahvaljujući njoj, izgleda savršeno. Htjele to priznati ili ne, mnoge žene joj zavide na figuri, ali i na upornosti i pažnji s kojom je održava.

– Iako volim trčati u prirodi, više mi odgovara da vježbam u teretani, pošto mi je sve tu, od mašina do klime koja mi odgovara. Vježbam pet-šest puta sedmično, a moji treninzi traju svaki put po 2-3 sata. Nemam mnogo vremena za privatni život, ali to je moja odluka, jer mi je teretana prioritet. U nju odlazim svakog dana nakon posla. Iako se više ne bavim sportom profesionalno, u meni postoji jaka ljubav i jednostavno to je stil života na koji sam navikla – kaže Nina.

Rezultati se ne postižu i ne vide preko noći. Za početak, ako želite, naprimjer, imati stomak poput Nininog, morate voditi računa o prehrani.

– Jedna od najvažnijih stvari je da jedete zdravo. Možete provoditi mnogo vremena u teretani i vježbati, ali ako je ishrana nezdrava, sav taj trud u teretani vam neće donijeti rezultate koje želite vidjeti.

Iako je ovih dana bila “razapeta” između obaveza u vezi sa sestrinim vjenčanjem, poslom i prikupljanjem pomoći za poplavom ugrožena područja u našoj zemlji, Nina je pronašla vremena da za naše čitateljke izdvoji nekoliko vježbi za “skidanje” stomaka koje mogu raditi i u svojim domovima. Kao pravi profesionalac, potrudila se da priču potkrijepi i profesionalnim fotografijama. Hvala Nina. Vježbe i uputstva pogledajte u našoj foto galeriji.

[nggallery id=476]

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti